Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Ζara Home: Ζήτω η σύγχρονη βραζιλιάνικη αρχιτεκτονική και το εμβληματικό Casa de Canoas

Ζara Home: Ζήτω η σύγχρονη βραζιλιάνικη ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η νέα collection των δημοφιλών πολυκαταστημάτων παρουσιάζεται στο σπίτι που σχεδίασε ο ξακουστός μοντερνιστής Oscar Niemeyer

Τα καινούρια έπιπλα, τα πολυχρηστικά είδη και τα αντικείμενα του Ζara Home ενσωματώνονται υπέροχα στους iconic χώρους του Casa de Canoas στην ακτή του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα ουδέτερα χρώματα, τα υφάσματα και τα έπιπλα επιλέχθηκαν προσεκτικά τιμώντας την καθαρότητα του σχεδίου και τους ανοιχτούς χώρους του κτιρίου. Μιλάμε για το οικογενειακό σπίτι του διάσημου Βραζιλιάνου αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer, που θεωρείται επίτευγμα του μοντερνισμού και θρίαμβος της οργανικής αρχιτεκτονικής.

 Σχεδιάστηκε το 1951 από σκυρόδεμα και γυαλί, εναρμονισμένο υποδειγματικά με το τοπίο.  Η κύρια πτέρυγα του αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο σαλονιού-τραπεζαρίας, ενώ τα υπνοδωμάτια και οι βοηθητικοί χώροι βρίσκονται σε ξεχωριστά κτίσματα που συνδέονται με γυάλινους διαδρόμους. Οι γεωμετρικές γραμμές του ακολουθούν τον ρυθμό των φύλλων των δέντρων, ενώ τα μεγάλα παράθυρα και οι γυάλινες πόρτες επιτρέπουν την είσοδο του φυσικού φωτός και τη θέα προς τον κήπο και την πισίνα.  Η χρήση ξύλου και φυσικών υλικών στο εσωτερικό του σπιτιού προσθέτει ζεστασιά και φιλική αίσθηση. Τα έπιπλα και οι επιφάνειες έρχονται σε αντιδιαστολή με το ψυχρό σκυρόδεμα της εξωτερικής επένδυσης.

 Η κατοικία αυτή είναι αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό αξιοθέατο και μέρος του πολιτιστικής κληρονομιάς της Βραζιλίας. Ο Niemeyer συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αρχιτέκτονες του κόσμου, ειδικεύτηκε στα δημόσια κτίρια και συνεργάστηκε με τον Le Corbusier.  

«Όταν έχεις ένα μεγάλο χώρο να κατακτήσεις, η καμπύλη είναι η φυσική λύση». «Η αρχιτεκτονική είναι ζήτημα ονείρων και φαντασίας, γενναιόδωρων καμπύλων και ευρύχωρων και ανοιχτών χώρων». Δυο ρήσεις του  Niemeyer που  ενέπνευσαν τα Zara Home. Tα νέα προιόντα παρουσιάζονται μαζί με παλιά, αυθεντικά κομμάτια του ιδρύματος Niemeyer.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View