Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Aν μισείτε το παλιό σας μωσαϊκό, ξανασκεφτείτε το- Είναι νούμερο 1 design trend!

Aν μισείτε το παλιό σας μωσαϊκό, ξανασκε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Tα δάπεδα της εποχής του ’70 που ξηλώνουμε ή «κουκουλώνουμε» στις ανακαινίσεις, πρωταγωνιστούν στην εσωτερική διακόσμηση διεθνώς

Οι «πιτσιλιές» στο δάπεδο που δεν αντέχαμε να βλέπουμε, έχουν κατακτήσει το τοπίο του interior design επανακαθορίζοντας την επικαιρότητα της θέσης τους.

Μιλάμε για τα παλιά μωσαικά, που διέθεταν τα περισσότερα σπίτια στα seventies και eighties, τα οποία όχι μόνο οι ειδικοί τα διατηρούν πλέον, αλλά εξαιτίας τους κυκλοφορούν έπιπλα, αντικείμενα, σκεύη, διακοσμήσεις τοίχου, ακόμα και σεντόνια!

Πρόκειται για μια τεχνική που ξεκίνησε στη Βενετία πολύ παλιότερα, ενσωματώθηκε στο νεοκλασικισμό και στο μοντέρνο κίνημα και σιγά σιγά μπήκε στην πλειοψηφία των κατοικιών. Φθηνό και ανθεκτικό είδος (καθώς φτιαχνόταν από άχρηστα θραύσματα ή χαλίκια ανακατωμένα με τσιμέντο και χρώματα) καθαριζόταν εύκολα οπότε πρωταγωνίστησε και σε δημόσια κτίρια. Τις τελευταίες δεκαετίες τα μωσαικά θεωρήθηκαν ξεπερασμένα και άσχημα, οπότε είχαν βγει τελείως από την αγορά. Ελα όμως που η μόδα κάνει κύκλους! Μην τα αντιμετωπίζετε πια ως ψεγάδι του ακινήτου σας. Με στυλάτη φιλοσοφία ταιριάζουν τέλεια με μια διαμόρφωση νέας εποχής.

Οι αρχιτέκτονες και οι εταιρείες προιόντων επίστρωσης τα προωθούν ξανά. Μεγάλα ιταλικά labels πλακιδίων τα έχουν κάνει τεράστιο trend με την ονομασία- τάση «terrazzo». Λανσάρουν ολοένα και περισσότερα πλακάκια που μιμούνται την αλλοτινή τεχνική. Οσοι αναπαλαιώνουν διαμερίσματα με ενημερωμένους διακοσμητές τα γυαλίζουν και τα κρατάνε ανέπαφα. Ολοένα και περισσότερα περιοδικά αρχιτεκτονικού περιεχομένου προβάλλουν το  μωσαικό ως πρόταση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View