Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Rhinoceros Fendi: Ηotel appartments by Jean Nouvel και η ωραιότερη terrazza της Ρώμης

Rhinoceros Fendi: Ηotel appartments by J...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Eπανακαθορίζοντας την ιδέα της μακροχρόνιας φιλοξενίας σε old & new style μέσα σε ιστορικό palazzo

Μέσα σε μια πενταετία το μέγαρο Rhinoceros εξελίχθηκε σε αξιοθέατο και ασυναγώνιστο σημείο συνάντησης στην καρδιά της αιώνιας πόλης.

Αρχικά έγινε σούσουρο για τη θέση, την ελληνική ονομασία, τη συμβολή του star της αρχιτεκτονικής Jean Nouvel και ως το νέο επενδυτικό βήμα της διάσημης φαμίλιας Fendi. Μετά μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών της Ρώμης και επανακαθόρισε την ιδέα της «μακροχρόνιας φιλοξενίας». Βρίσκεται στην περιοχή όπου «γεννήθηκε η αυτοκρατορική Ρώμη», στη γειτονιά Velabro.

Το palazzo του 17ου αιώνα με τη φροντίδα του Fondazione Alda Fendi Esperimenti και ατενίζοντας την αψίδα του Ιανού, έγινε η εμμονή της νεώτερης γόνου της fashion δυναστείας. «Σαγηνεύτηκα από το μέρος. Ηθελα να προσελκυθούν φιλότεχνοι, καλλιτέχνες, φίλοι της γαστρονομίας μέσα σε ένα περιβάλλον εκθέσεων, εγκαταστάσεων και design» ανάφερε η Alda στη Vogue. Περιλαμβάνει 24 boutique appartments όπου μπορεί να μείνει κανείς ακόμα και ολόκληρο χρόνο ενώ στο roof αρχικά εγκαταστάθηκε το υπερπολυτελές, παριζιάνικο εστιατόριο Caviar Kaspia. Σήμερα το Rhinoceros – πολύ κοντά στην piazza Venezia- φιγουράρει σε λίστες για την ωραιότερη θέα στα ρωμαικά μνημεία, ενώ οι εντυπώσεις από τη διαμόρφωση των δωματίων είναι αν μη τι άλλο εγκωμιαστικές.

Ο Nouvel επέλεξε να αφήσει αυθεντικά κομμάτια των παλιών φθαρμένων τοίχων και δαπέδων, αλλά ακόμα και χαλάσματα σε συνδυασμό με γραφιστικά πλακίδια και μυστικούς καθρέφτες που κρύβουν πίσω τους πολλά και διάφορα. Με iconic έπιπλα μοντερνιστικής αισθητικής δημιούργησε ένα οπτικό κολάζ «old & new».

Αυτές τις μέρες η Vogue Italia το συγκαταλέγει στα κορυφαία roof garden της Ρώμης, καθώς στο  RHINOCEROS Le Restau & RoofBar, ο chef Giuseppe Di Iorio του εστιατορίου Aroma (ένα αστέρι Michelin) μεγαλουργεί ενώ τα κοκτέιλ στο μπαρ αποτελούν έργα τέχνης. Η φήμη του ονειρικού αγναντέματος συναγωνίζεται τα επίσης πανοραμικά Hotel Locarno και Notos rooftop. Tις βραδιές Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου δυσκολεύεσαι να κάνεις κράτηση. (Σας βάλαμε ιδέες;)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View