Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Christian Louboutin: «Ξύπνησε» με το εκπληκτικό, πρώτο ξενοδοχείο του ένα άγνωστο πορτογαλέζικο χωριουδάκι

Christian Louboutin: «Ξύπνησε» με το εκπ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τις τοιχογραφίες στο πολύχρωμο «Vermelho» δημιούργησε ο καθιερωμένος στην Αμερική, Κωνσταντίνος Κακανιάς

Ο διάσημος υποδηματοποιός Christian Louboutin που έχει συνδέσει το όνομά του με την κόκκινη σόλα- φετίχ στα υπερπολυτελή ψηλοτάκουνα, λατρεύει να κάνει διακοπές στην Πορτογαλία.

Αφότου απέκτησε το ησυχαστήριό του δώδεκα χρόνια πριν, στο παραδοσιακό, παραλιακό χωριουδάκι Melides, νότια της Λισαβώνας, συνειδητοποίησε πως βαρέθηκε να τρώει αποκλειστικά σπίτι του. Μετά από κουβέντα με το δήμαρχο της κοινότητας αποφάσισε να δημιουργήσει εκεί το πρώτο ξενοδοχείο με την υπογραφή του, ώστε να δειπνεί και να διασκεδάζει χαλαρά μαζί με φίλους και πελάτες. Ετσι, γεννήθηκε το «Vermelho» ένα γραφικό και πολύχρωμο boutique hotel που «ξύπνησε» όλη την περιοχή προκαλώντας απανωτά δημοσιεύματα στα διεθνή media (Cond Nast, Financial Times, AD, El Mundo, Cn, Observator, Wall Street Journal κ.α.). Ο ίδιος ο σχεδιαστής ήθελε κλίμα lounge και σπιτικό, τίποτα δηλαδή πολύβουο και υπερβολικό.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 13 δωμάτια, spa, bar και restaurant. Η εναλλαγή των χρωμάτων, τα παλιά έπιπλα και αντικείμενα, τα βελούδα, οι σύνθετες ξύλινες οροφές, οι ζωγραφιστοί τοίχοι και τα παραδοσιακά κεραμικά σε δάπεδα και χτιστά στοιχεία μαγεύουν τον επισκέπτη. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με τη συμβολή της αρχιτεκτόνισσας Madalena Caiado και της στενής φίλης του Louboutin, Carolina Irving.

Μάλιστα, τις τοιχογραφίες ανέλαβε ο γνωστός ελληνοαμερικανός εικαστικός με βάση τη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Kakanias ενώ τον κεραμικό διάκοσμο ο ιταλός γλύπτης  Giuseppe Ducrot, του οποίου η δουλειά έχει συνδεθεί με το φημισμένο ξενοδοχείο Le Sirenuse του Ποζιτάνο.  

Ο Christian Louboutin αν και βέρος παριζιάνος, απολαμβάνει το ειδυλλιακά ήσυχο μέρος χάρη στις εξωτικές του αιγυπτιακές ρίζες και στην λατρεία του για τα ταξίδια. Η απήχηση του ξενοδοχείου και το αγκάλιασμα του ντόπιων τον έχει κινητοποιήσει να φτιάξει ακόμα δυο hotels, το ένα στη θάλασσα και το άλλο στο δάσος αξιοποιώντας το σχεδιασμό της Olivia Putman, κόρης του ονομαστού Γάλλου διακοσμητή Andrée.  Με τον αρχιτέκτονα σύντροφό του μοιράζονται άλλωστε την ιδιαίτερη ματιά στη λεπτομέρεια και την αγάπη για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που εναρμονίζονται με την κουλτούρα κάθε τόπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View