Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Zara Home + by Vincent Van Duysen, δηλαδή φυσικά υλικά και διαχρονικό «clean» style

Zara Home + by Vincent Van Duysen, δηλαδ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το βλέμμα ενός σπουδαίου Βέλγου αρχιτέκτονα και designer στο σαλόνι (έφτιαξε την περίφημη λευκή έπαυλη των Κάνιε Γουεστ- Κιμ Καρντάσιαν)

Συμπληρώνεται ένας μήνας από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η νέα σειρά της  Zara Home  με τη συνεργασία του διάσημου Βέλγου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Vincent Van Duysen. Ο περιζήτητος δημιουργός επιλέχθηκε  για να ηγηθεί του σχεδιασμού μιας νέας εκλεπτυσμένης και διαχρονικής συλλογής, με πρώτα κομμάτια για το σαλόνι.

 Αυτό το νέο «κεφάλαιο» προέρχεται από την επιθυμία του να βουτήξει στα αρχεία του επανεξετάζοντας κάποια από τα πιο εμβληματικά  είδη που τον αντιπροσωπεύουν. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά που γεννήθηκε από τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ της παγκόσμιας ισπανικής μάρκας και της φλαμανδικής δημιουργικής. Όπως ανακοινώθηκε αυτή η collection θα παρουσιάζεται δύο φορές το χρόνο .

 

To πρώτο βήμα ήταν μια σειρά σαλονιού κατασκευασμένη με επιλεγμένα ξύλα, εξαιρετικές υφές και απτικά υλικά και φινιρίσματα.  Τα λογικά σχήματα και η αισθητική δίνουν τη θέση τους στην απλότητα και την άνεση. Κάθε κομμάτι με σειριακό και χρηστικό τρόπο λαμβάνει έναν αριθμό ως μέρος ενός κωδικοποιημένου συστήματος που προσφέρεται εύκολα σε μελλοντικές συλλογές. Όλα τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί εύστοχα για να αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου και να είναι φιλικά προς τους εξελισσόμενους τύπους διακόσμησης για τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα σαφές αντίδοτο στην κουλτούρα μιας χρήσης που αγκαλιάζεται για τόσο πολύ καιρό. Η Zara Home + by Vincent Van Duysen περιλαμβάνει πολυθρόνες, καθίσματα αγάπης, 2 και 3 καθίσματα, τραπεζάκια καφέ, πλευρικά τραπέζια, γραφεία, καρέκλες, χαλιά, επιτραπέζιους λαπτήρες και διάφορα αξεσουάρ. Όλα αντικατοπτρίζουν το σύμπαν των προηγούμενων σπιτιών του Vincent Van Duysen που προωθούνται ευρέως στα μέσα ενημέρωσης του κόσμου για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Oπως αναφέρει ο ίδιος «Αυτό το έργο είναι πολύ προσωπικό για εμένα. Αντιπροσωπεύει τη βασική ιδέα του δικού μου σχεδιαστικού DNA - όλα όσα έχω καταλήξει να υποστηρίξω για το design τα τελευταία 30 χρόνια. Στόχος μου ήταν να εμφυσήσω μια ανανεωμένη καθαρότητα σε αυτές τις γραμμές για το Zara Home+. Για μένα όλα ξεκινούν με φυσικά υλικά. Υπάρχει μια διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δείχνουν τις έμφυτες ιδιότητές τους, τα ελαττώματά τους και την προέλευσή τους που φαίνεται πολύ ζωντανή. Πολύ ανθρώπινη. Γι’ αυτή τη συλλογή χρησιμοποίησα υλικά που πιστεύω ότι έχουν την ικανότητα να γίνονται πιο όμορφα με τον χρόνο και τη χρήση. Μασίφ δρυ και δέρμα για σέλες. Κομμένο λινό και δροσερό βαμβάκι…»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View