Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

World’s 50 Best Hotels: Πρωτιά στο Passalacqua της λίμνης Como, ένα ελληνικό στη λίστα

World’s 50 Best Hotels: Πρωτιά στο Passa...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα κορυφαία ξενοδοχεία παγκοσμίως, δείτε για να ξέρετε! Τα ιταλικά media πανηγυρίζουν πάντως

Το luxury boutique hotel Passalaqua στην πανέμορφη λίμνη Κόμο της Βόρειας Ιταλίας κατόρθωσε να αποσπάσει τα σκήπτρα της ανανεωμένης λίστας των World’s 50 Best Hotels.

Η ιστορική βίλα που είχε υποδεχθεί το Ναπολέοντα και τον Τσόρτσιλ, με τους ακαταμάχητους κήπους που ίπτανται πάνω από το νερό, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο μόλις δυο χρόνια πριν, χάρη στο όραμα της φαμίλιας De Santis, οπότε σκαρφάλωσε στην κορυφή σε χρόνο- ρεκόρ. Η ιταλική φιλοξενία όμως επιβραβεύτηκε και με άλλες διακρίσεις από τους 580 εξειδικευμένους κριτές του θεσμού: Το Aman της Βενετίας βρέθηκε στην 14η θέση, το Le Sirenuse του Ποζιτάνο στην 20η, το Borgo Egnazia a Savelletri στην περιοχή του Μπρίντεζι (που θα φιλοξενήσει του χρόνου τη σύνοδο G7) στην 21η.

Passalaqua

Passalaqua

Οι πόλεις που διακρίθηκαν περισσότερο για τις υψηλές επιδόσεις τους στη φιλοξενία ήταν Λονδίνο, Μπανγκογκ, Παρίσι, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Τόκιο, Μαρακές. Την Ελλάδα εκπροσωπεί στη λίστα μόνο ένα ξενοδοχείο, το εντυπωσιακό Four Seasons Hotels Athens στη χερσόνησο του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Four Seasons Hotels Athens

Four Seasons Hotels Athens

Το Passalaqua ενθουσιάζει με την πρώτη ματιά χάρη στην αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα και τους παραδεισένιους εξωτερικούς του χώρους. Διαθέτει μόλις 24 δωμάτια που κοσμούν πίνακες του 19ου αιώνα, περίτεχνη μπαρόκ επίπλωση και πολυέλαιοι Murano. O εξώστης της πισίνας έχει γίνει life style trend στον διάσημο θέρετρο.

Τα ξενοδοχεία «Rosewood» του Χονγκ Κονγκ, «Four Seasons» της Μπανγκόγκ, «The Upper House» και πάλι στο Χονγκ Κονγκ και το «Aman» του Τόκιο που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα ανήκοντας σε ομίλους δεν κατόρθωσαν να το πλησιάσουν- Κατά τον Tim Brooke-Webb, Managing Director της The World’s 50 Best Hotels, αυτό οφείλεται στο πολύ προσωπικό οικογενειακό όραμα και την ιταλική κουλτούρα των ιδιοκτητών. Η αφοσίωση στην παραμικρή design λεπτομέρεια και η οικεία ατμόσφαιρα σπιτιού σαγήνευσαν την επιτροπή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View