Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Χρυσοί Σκούφοι 2023: Ο θρίαμβος Μποτρίνι και οι εκπλήξεις σε Πελοπόννησο και Ιόνιο

Χρυσοί Σκούφοι 2023: Ο θρίαμβος Μποτρίνι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το κερκυραϊκό Etrusco παραμένει στην πρώτη θέση των εστιατορίων της επικράτειας

Για ενδέκατη φορά στο θρόνο του κορυφαίου εστιατορίου της Ελλάδας το Εtrusco της Κέρκυρας όπως αποδείχθηκε στην καθιερωμένη απονομή των «Χρυσών Σκούφων» στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» της Αθήνας.

Από τα 39 εστιατόρια που βρέθηκαν ψηλά στη λίστα των διακρίσεων, τα 17 βρίσκονται στην Αθήνα, 10 στις Κυκλάδες, 4 στα Επτάνησα, 3 στη Χαλκιδική, 2 στην Πελοπόννησο και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και  Κρήτη. Τα new entries για το 2023 είναι 9: Delta, Botrini’s Santorini, Varoulko Santorini, Baos, Fiore, Kooc Secrets, Makris Dégustation, Melia και Le Pavillon.

O θεσμός των «Χρυσών Σκούφων» γιόρτασε μάλιστα 30 χρόνια με ειδική σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και παρουσιαστές τους Στέλιο Μάινα- Άκη Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη- Εβελίνα Παπούλια, Γιώργο Καραμίχο-  Κρατερό Κατσούλη.

Μεσσηνία, Ζάκυνθος, Κέρκυρα

Τί παρατηρήσαμε εμείς; Το πασίγνωστο Etrusco κέρδισε βαθμολογία 17/20 ως επικεφαλής στην γενική κατηγορία αλλά και στην κατηγορία σύγχρονης κουζίνας. Το ακολουθούν από κοντά τα εστιατόρια Botrini’s Delta, Herve, Pelagos, Varoulko Seaside στην Αττική.

Με ισοβαθμία 15/20,  ξεπήδησαν στην γαστρονομική ελίτ,  new entries προτάσεις σε Πελοπόννησο και Ζάκυνθο, σε περιοχές που παλιότερα δεν ήταν ανταγωνιστικές δηλαδή. Μαζί με ένα ακόμα εστιατόριο της Κέρκυρας, θα λέγαμε πως πλέον το Ιόνιο της γεύσης ανεβαίνει κόντρα στο Αιγαίο.

-Το Anama στο πέτρινο κτίριο του γραφικού πεζόδρομου της Γιάλοβας (Μεσσηνία),  «σκίζει» με τη σφραγίδα του Χρυσανθου Καραμολέγκου

-Το Kooc Secrets στο Costa Navarino της περιοχής της Πύλου Μεσσηνίας υπογράφει ο πολυβραβευμέος σεφ Γιάννης Παρίκος

-Στη Ζάκυνθο το Fiore του ξενοδοχείου  «Lesante Cape» που μοιάζει να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα

-Το Melia του «Lesante Blu» Ζακύνθου λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Νίκου Ισπυρούδη σε συνεργασία με τον head chef Βασίλη Κρανιά 

Το Makris Degustation  στο «Domes Miramare Corfu» της Κέρκυρας μεγαλουργεί ο executive chef του ξενοδοχείου Πέτρος Δήμας

 

Πιάτο του Melia στο Τραγάκι Ζακύνθου

Πιάτο του Melia στο Τραγάκι Ζακύνθου

Πιάτο του Fiore στη Ζάκυνθο

Πιάτο του Fiore στη Ζάκυνθο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View