Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Degustation! Δοκιμάσαμε το νέο μενού στο The Bold Type και συζητήσαμε με το σεφ

Degustation! Δοκιμάσαμε το νέο μενού στο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο Πατρινός Αντώνης Κυριακόπουλος στοχεύει σε μια αυθεντική «τομή» στο γευστικό τοπίο της πόλης μας

Ημασταν ανάμεσα στους τυχερούς, που απόλαυσαν μια «πριβέ» παρουσίαση του καινούριου μενού στο The Bold Type Hotel, στον ειδυλλιακό, αρχοντικό κήπο του εστιατορίου. 

Και οι προσδοκίες μας δικαιώθηκαν με το παραπάνω, καθώς η διεύθυνση του βραβευμένου, boutique ξενοδοχείου κάνει σαφή το στόχο της να πάει ένα βήμα παραπέρα το λεγόμενο «fine dining» made in Patras. Τα πιάτα είναι σαφώς εξεζητημένα, με ιδιαίτερα υλικά και αναπάντεχους συνδυασμούς, αλλά πρωτίστως νόστιμα με το food styling να αιχμαλωτίζει το μάτι. Μιλήσαμε με τον ταλαντούχο Πατρινό σεφ Αντώνη Κυριακόπουλο, του οποίου το νεαρό της ηλικίας μοιάζει ασύμβατο με την εντυπωσιακή του υπηρεσία στις γαστριμαργικές επάλξεις. Όπως μας είπε:

«Μεγάλωσα στα Βραχνέικα και ανακάλυψα την κλίση μου επηρεασμένος από τον πατέρα μου, ο οποίος μαγείρευε ερασιτεχνικά. Σπούδασα μαγειρική στην Κρήτη και η επαγγελματική μου πορεία ξεκίνησε σε boutique hotel στα Χανιά ενώ λίγο αργότερα συνέχισα σε επιτυχημένα εστιατόρια της περιοχής. Μεγάλο «σχολείο» για μένα ήταν η θητεία μου στο καινοτόμο Coοkoοvaya της Αθήνας. Εκεί μοιράστηκα την αγάπη για την υψηλή πρώτη ύλη με ένα εκπληκτικό κι ενθουσιώδες team 25 ατόμων και έφθασα στο πόστο sous chef. Εργάστηκα και στο Parla πλάι στον Θοδωρή Παπανικολάου που εστίαζε στη δημιουργική, ιταλική κουζίνα με μικρό μενού, όπου κάθε πιάτο απαιτούσε φοβερή τεχνική. Στην 12χρονη διαδρομή μου πέρασα και από τα Funky Gourmet, Mister Pug μέχρι και σε εστιατόριο με αστέρι Michelin στην Ισπανία. Θεωρώντας πως στην Πάτρα υπάρχει περιθώριο εξέλιξης για επαγγελματίες σαν κι εμένα και επιθυμώντας να δημιουργήσω οικογένεια, εντάχθηκα στην ομάδα του Distinto πριν ενάμισι χρόνο και σήμερα επιμελούμαι το μενού του εστιατορίου στο υπέροχο TheBold Type» .

Mε ποιο σκεπτικό όμως διαμόρφωσε τις συγκεκριμένες γευστικές προτάσεις; Πρόκειται αναμφίβολα για πιάτα πρωτόφαντα και τολμηρά, για το γευστικό προσκήνιο στα μέρη μας. Πολύ συχνά παρατηρούμε trends να εξαπλώνονται τριγύρω πανομοιότυπα… Eδώ, απαιτήθηκαν πάνω από δυόμισι μήνες αυθεντικής σύλληψης και προετοιμασίας.

«Η βασική επιδίωξη είναι να χαράξουμε πορεία με μια κατηγορία δικιά μας. Σωστά, με ταπεινότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Χρησιμοποιώ όλες τις σύγχρονες, πρωτοποριακές τεχνικές υπηρετώντας μια «βιωματική» κουζίνα επηρεασμένη από Ασία, Ιταλία, Μεσόγειο. Τα πιάτα έχουν έντονες γιαπωνέζικες πρακτικές και αρκετά θαλασσινά. Φτιάχνουμε τη δική μας πρώτη ύλη, δηλαδή δεν παρουσιάζουμε τίποτα έτοιμο από πριν.

Δικά μας ψωμιά, εποχιακά είδη διαλεγμένα με προσοχή, εξειδικευμένοι προμηθευτές από Ελλάδα και Ιταλία αποτελούν προτεραιότητές μας. Θα δοκιμάσετε για παράδειγμα «φρέγκολα» το σκληρό, εύγευστο ζυμαρικό της Βόρειας Ιταλίας και πολλά εμβόλιμα φρούτα- βανίλιες, κεράσια- που χαρίζουν φρεσκάδα. Υποδεικνύουμε μπακαλιάρο με ράσμπερι, καβούρι αρωματισμένο με πορτοκάλι. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει με ανοιχτή διάθεση να δοκιμάσει, σίγουροι πως θα τον κερδίσουμε γιατί υπάρχει λόγος για κάθε τι στο πιάτο. Επίσης με ενδιαφέρει να καταλαβαίνουν αυτό που τρώνε στον ουρανίσκο, δηλαδή η καθαρή γεύση. Ακόμα, να αντιληφθούν πως περίτεχνο, δεν σημαίνει απρόσιτο, δηλαδή το φαγητό στο The Bold Type δεν είναι ακριβό για το επίπεδό του, ώστε ο πελάτης να ξανάρθει».

Ο Αντώνης Κυριακόπουλος ομολογεί πως ο κόσμος από ξένες χώρες ενδεχομένως είναι πιο έτοιμος να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και να συζητήσει πάνω σε αυτό με ενδιαφέρον. Όμως σιγά σιγά και οι Ελληνες μπαίνουν στη λογική του fine dining. Αντιλαμβάνονται πως η δημιουργική, αρτίστικη προσέγγιση στο φαγητό έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια κουλτούρα και κίνημα. Γιατί στην περιοχή μας να απέχουμε από αυτό;

Eπειδή πάντως ανήκουμε στην ένοχη συνομοταξία των… γλυκατζήδων, μας προτρέπει να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε ρυζόγαλο και μπακλαβά με φυστίκι Αιγίνης σε αφρό μασκαρπόνε, επιδόρπια που ήδη κάνουν θραύση σε ζήτηση. Γίνεται να αντισταθούμε; Δε γίνεται.

Ειδήσεις Τώρα

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Λίφτινγκ» στις φοιτητικές εστίες σε Ρίο, Κουκούλι, Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Εκλογές 2023 -Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

Louis Vuitton: Ποιος προσέχει τα ρούχα μέσα στους μυθικούς κήπους του Isola Bella;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View