Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Μπείτε μαζί μας στο πολυσυζητημένο The Bold Type, 17/8 το opening του εστιατορίου

Μπείτε μαζί μας στο πολυσυζητημένο The B...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

To πρώτο πεντάστερο boutique hotel της Πάτρας άνοιξε τις πόρτες του και σας έχουμε χορταστική ξενάγηση στα ενδότερα

Το ολοκαίνουριο, πολυτελές ξενοδοχείο The Bold Type, στο εμβληματικό και πανέμορφο Μέγαρο (πρώην Γαλανόπουλου) της πλατείας Αγίου Γεωργίου, διανύει τις πρώτες μέρες λειτουργίας του και ο φωτογραφικός φακός τρύπωσε στις αρχοντικές του, super stylish σάλες. Δέχεται ήδη κρατήσεις διαμονής στα δωμάτια «atelier», «executive», suites», ενώ από τις 17 Αυγούστου θα είναι επισκέψιμο και για το κοινό, καθώς ανοίγει το εστιατόριό του. Οι συμπολίτες επιχειρηματίες Δημήτρης Μπικής και Γιώργος Χρυσανθόπουλος, οι οποίοι συνεργάστηκαν στενά με την πατρινή αρχιτέκτονα- μηχανικό Εμπη Σπαθή στη συνολική μελέτη και επίβλεψη, σεβάστηκαν απόλυτα την ιστορική κληρονομιά του διατηρητέου, αριστοκρατικού κτιρίου της άνω πόλης. Πλέον έχει ολοκληρωθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια στην εσωτερική διακόσμηση και επίπλωση, οπότε επανερχόμαστε με νέες, αντιπροσωπευτικές εικόνες. Oπως θα δείτε, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα ξενοδοχεία της Ευρώπης, που συνδέουν δημιουργικά παλιά και νέα αισθητικά στοιχεία.

 

Το υπεραιωνόβιο, νεοκλασικό μέγαρο κατασκευάστηκε στα τέλη του 1800 αλλά η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του ολοκληρώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Υψώνεται επιβλητικά στην άνω πόλη, διαγωνίως από το Αρχαίο Ωδείο, αποτελώντας αναμφίβολα σημείο αναφοράς της περιοχής. Το εξωτερικό κέλυφος διατηρεί το κρεμ χρώμα της μανόλιας, έχουν αποκατασταθεί με ειδικές τεχνικές οι τοιχογραφίες και ο γύψινος διάκοσμος, ενώ εσωτερικά επιλέχθηκε να διαφέρουν οι όροφοι των δέκα δωματίων, ώστε κάθε επίπεδο να διαθέτει δικό του χρώμα (κόκκινο κεραμιδί, πράσινο της ελιάς και σκοτεινό μπλε). Η vintage σαγήνη του χώρου «παντρεύτηκε» με τη σύγχρονη, λιτή design αντίληψη μέσα από custom made έπιπλα και signature, επώνυμα φωτιστικά. Το πανοραμικό roof garden είναι πλέον επισκέψιμο για τους ενοίκους και special events, η αίθουσα πρωϊνού εξαιρετική (πανέτοιμη και για brunch) και ο πανέμορφος πίσω κήπος- μυθιστόρημα ξαναγεννημένος και κατάφυτος.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, «Το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στη πόλη της Πάτρας είναι γεγονός, και το όνομα αυτού The Bold Type Hotel. Επισκεφτείτε το σύντομα αφού αποτελεί την πιο ανανεωμένη version του hospitality στην πόλη. Ένα από τα κορυφαία δείγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς μετασχηματίστηκε κατάλληλα έτσι ώστε να εισάγει στην αχαϊκή πρωτεύουσα τη νέα τάση στο κομμάτι της φιλοξενίας. Είναι χτισμένο στην ιστορική συνοικία της Άνω Πόλης δίνοντας έτσι στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε δύο από τα ιστορικότερα μνημεία της Ελλάδας, το Ρωμαικό Ωδείο και το Κάστρο. Ένα υπερσύγχρονο κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών, με εκλεκτιστικό χαρακτήρα»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View