Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Σπεύστε: Αrt Athina 14-17/9 στο Ζάππειο, 67 galleries προάγουν το εικαστικό σήμερα

Σπεύστε: Αrt Athina 14-17/9 στο Ζάππειο,...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σύγχρονη τέχνη διαφορετικής έκφρασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην καθιερωμένη αθηναϊκή φουάρ

Τα 30α της γενέθλια θα γιορτάσει ανανεωμένη η Art Athina 2023, στην καρδιά της πρωτεύουσας, στο εμβληματικό Ζάππειο.

Θα διεξαχθεί ως πανοραμικό υπερθέαμα του εικαστικού γίγνεσθαι το τετραήμερο από Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Διοργανώνεται όπως πάντα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης. Γνωρίστε λοιπόν τις διαφορετικές ερεθιστικές ματιές καλλιτεχνών, που εκπροσωπούν 67 χώροι τέχνης από την Ελλάδα και εννέα χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα θα κυλούν αφιερώματα, συζητήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις.

Και είναι σημαντικό που οι «δικοί μας» δημιουργοί θα σμίξουν με φωνές από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Κύπρο, τη Βρετανία, την  Ελβετία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Θα συνομιλήσουν με ιδέες συλλήψεις, τεχνικές.

Ταυτόχρονα οι φίλοι του design θα απολαύσουν την έκθεση «In Conversation with a Chair» του Mare Studio, στο πλαίσιο της οποίας η καρέκλα – ένα συνηθισμένο χρηστικό αντικείμενο – μετουσιώνεται σε έκθεμα και μας ταξιδεύει στην ελληνική παράδοση, το design και το craftsmanship (μαστοριά) συνοψίζοντας πάνω από 100 χρόνια ιστορίας, με την υπογραφή Ελλήνων δημιουργών.

Στον «μυστικό» κήπο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενηθεί η δεύτερη υπό τον τίτλο Zappeion Garden x Blue Cycle project. Η Blue Cycle, η μοναδική ελληνική, κοινωνική εταιρία γαλάζιας και κυκλικής οικονομίας θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο garden project με έπιπλα και αντικείμενα που φέρουν το περιβαλλοντικά θετικό της αποτύπωμα.

Οσοι πάτε θα μπορείτε να παραλάβετε και το επετειακό λεύκωμα για τα 30 χρόνια της Art Athina που εξέδωσε  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης σε επιμέλεια του Γιάννη Ασδραχά.

Την οργανωτική ομάδα της Art Athina 2023 αποτελούν οι Αντώνης Κούρκουλος– γενικός συντονιστής, Μαρίνα Φωκίδη – σύμβουλος καλλιτεχνικής διεύθυνσης, Ολυμπία Τζώρτζη– επιμελήτρια των Projects, Δανάη Γιαννόγλου – επιμελήτρια των Talks, Πάνος Γιαννικόπουλος – επιμελητής της ενότητας Performance και Άκης Κόκκινος – επιμελητής για την ενότητα Video. Ανάμεσα στις galleries που συμμετέχουν η a.antonopoulou.art της πατρινής Αγγελικής Αντωνοπούλου που ευγκαταλέγεται στους αρχικούς πρωτεργάτες και υποστηρικτές του θεσμού.

 

Ειδήσεις Τώρα

Denim mania! Oλοι οι νέοι τρόποι να φορέσουμε τζιν, αποκτήστε τα ρούχα- «κλειδιά»

Γκρι σαν όστρακα που καθρεφτίζουν: Η Χέιλι Μπίμπερ λάνσαρε κιόλας το επόμενο nail trend

Διονυσία Κουκίου: Οι έντονες σχέσεις της ζωής της, η ληστεία στο σπίτι της και το My Style Rocks

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View