Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Επταήμερο sold out για το θεατρικό του Κομιτάτου, τι λένε Γιάννης Γιαννακόπουλος- Νεφεντίνα Μοσχόβου

Επταήμερο sold out για το θεατρικό του Κ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι εντυπώσεις μιλάνε για ξεκαρδιστικό ανέβασμα, κυριαρχούν θεματικά οι πιο «σουρεάλ» παρενέργειες της πανδημίας

Ανάρπαστα τα εισιτήρια της πολύ διασκεδαστικής παράστασης του Καρναβαλικού Κομιτάτου «Μεταλλάξεις- Νιάου βρε κοτούλα». Το θέαμα «ξεπούλησε» για όλα τα βράδια στο Επίκεντρο, μάλιστα τρεις μέρες πριν την έναρξη δεν είχε μείνει κανένα εισιτήριο, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Ο θίασος είναι πολυμελής, φθάνοντας τα 30 άτομα καθώς σμίγουν με κέφι η παλιότερη με τη νέα γενιά του Κομιτάτου ενώ υπάρχουν και πρωτοεμφανιζόμενοι πρωταγωνιστές. Η θεματική της πανδημίας δεσπόζει προκαλώντας αδιάκοπο γέλιο, οπότε πάνω και κάτω από τη σκηνή επικρατεί ενθουσιώδες κλίμα. Μια ομάδα επιστημόνων εξετάζει τις πιο… ακραίες επιπτώσεις του covid στους ανθρώπους και το ένα «επιθεωρησιακό» νούμερο διαδέχεται το ένα το άλλο.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Κομιτάτου Γιάννη Γιαννακόπουλο, ο οποίος παίζει στο έργο ενώ συνέβαλε και με κείμενό του στο ανέβασμα. Όπως μας είπε:

«Αυτή η απήχηση και η ζήτηση φέτος δεν έχει ξαναγίνει. Δεχόμαστε συνεχώς τηλεφωνήματα και προσθέτουμε μαξιλάρια για να κάτσει ο κόσμος, ενώ τα εισιτήρια είχαν τελειώσει πριν την πρεμιέρα. Προφανώς συνέβαλε το ότι χρησιμοποιήσαμε στη διάθεση των εισιτηρίων για πρώτη φορά και το ticket services, το οποίο βοήθησε και στην παιδική παράσταση που προηγήθηκε. Ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με το διαδίκτυο και διευκολύνεται πολύ. Από πλευράς αντιδράσεων θα πω ότι το κοινό γελάει συνέχεια ενώ παίζουμε. Δείχνει πως έχει ανάγκη να βγει και να δει κωμικό θέατρο, πως διψάει να γελάσει. Τα σκετς είναι πάρα πολύ αστεία. Προσεγγίζονται με σουρεαλιστικό τρόπο τα κουσούρια που μας άφησε η πανδημία σε βιολογικό επίπεδο αλλά και σαν συμπεριφορά. Οι επιστήμονες διαπιστώνουν τις πιο ξεκαρδιστικές παρενέργειες, φοβίες, σωματικές μεταμορφώσεις κλπ. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καρναβαλικό».

 Η Νεφεντίνα Μοσχόβου μας εξήγησε πως απαιτήθηκαν εντατικές πρόβες τριών μηνών για την παράσταση. «Ηταν ένα στοίχημα για μένα. Επρεπε να συντονιστούν 30 άτομα, ανάμεσά τους και καινούρια παιδιά που δεν είχαμε ξανασυνεργαστεί. Νομίζω ότι πέτυχε πολύ το ότι βρέθηκε ο ρόλος που ταιριάζει καλύτερα στον καθένα. Τους βλέπω και ακόμα γελάω κι ας ξέρω τι θα συμβεί. Εννοείται πως η όλη ιστορία παρουσιάζεται με υπερβολή και εξωφρενικό τρόπο ενώ υπάρχουν όπως πάντα κοινωνικοπολιτικές αναφορές στην Πάτρα και στην πρόσφατη επικαιρότητα των ημερών Τσιόρδα. Θωρώ πως οι θεατές ταυτίζονται με όσα παρακολουθούν, καθώς  είδαμε τους εαυτούς μας όλοι να «ξεφεύγουν» με όλο αυτό που ζήσαμε. Το έργο είναι πρόζα χωρίς στοιχεία μιούζικαλ όπως άλλες φορές, μόνο δυο υπέροχα τραγούδια του Τζόνι Ανδριόπουλου ακούγονται σαν υπόκρουση. Χαίρομαι πολύ που στο φινάλε ο κόσμος δηλώνει ξετρελαμένος. Είχαμε χρόνια να γελάσουμε τόσο μου λένε».

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συνένωση δυνάμεων οι «Μεταλλάξεις», το ότι τόσοι πολλοί ερασιτέχνες δοκιμάζονται στο σανίδι με καρναβαλικό πνεύμα δεν χάνει ποτέ τη γοητεία του και την επιρροή του σε φίλους, γνωστούς και λάτρεις της αποκριάτικης υπέρβασης. Ραντεβού μέχρι και τη Δευτερα. 

Κείμενα, Στίχοι: Κωνσταντίνος Μάγνης

Σκηνοθεσία: Νεφεντίνα Μοσχόβου

Σκηνικά-Κοστούμια-Αξεσουάρ: Ολγα Μοσχόβου

Σύνθεση - Ενορχήστρωση: Τζόνι Ανδριοπουλος

Παραγωγή: Ριάννα Παπαχρηστοπούλου, Γιάννης Γιαννακόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Αναστασόπουλος

Φωτισμός/Ηχος: Νίκος Γιατράκος

Κατασκευή αντικειμένων σκηνής: Σάκης Πεφτίκογλου

 Παίζουν οι Αγουρίδη Μαρία, Αποστολόπουλος Νίκος, Βλάχος Θανάσης, Γεωργαντοπούλου Αναστασία, Γιαννακόπουλος Γιάννης, Δελλή Γιολάντα, Καραϊσκου Κωνσταντίνα, Καραμπέτσος Δημοσθένης, Κατριμπούζα Αλεξία, Κατριμπούζα Αντωνία, Κατσίγιαννης Κώστας, Κριτσώνης Κωστής, Κυριακόπουλος Γιώργος, Κωνσταντινόπουλος Τάκης, Λιλής Γιάννης, Μπέλεχας Ντίνος, Μπουρλή Χρύσα, Πανούτσος Χάρης, Παπαχρηστοπούλου Ριάννα, Πετρούτσος Γιάννης, Πέττα Ευαγγελία, Πολυμεροπούλου Βίκυ, Ρόδης Γιώργος, Ροδοπούλου Αννα, Σταυρουλόπουλος Λυκούργος, Σταυρουλοπούλου Ολγα, Τσέλιου Ινα, Τσούλου Γεωργία, Χριστόπουλος Δημήτρης.

*Από 31/1 έως 6/2  (τηλ 2610461050 και www.karnavalikokomitato.gr/niaoyvrekotoyla)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View