Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Πάτρα: Σατιρική πορεία από το Καρναβαλικό Κομιτάτο και καρναβαλιστές κατά των Γάλλων... κατακτητών-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Σατιρική πορεία από το Καρναβαλικ...

"Γάλλοι ήταν οι κατακτητές" και... "ζαμέ Κορωπί"

Γνωστοί καρναβαλιστές  μαζί με το Καρναβαλικό Κομιτάτο με σατιρικό ύφος πραγματοποίησαν πορεία…  κατά των Γάλλων κατακτητών, το Σάββατο το βράδυ, πριν την Τελετή Έναρξης.

Η καρναβαλική πορεία ήταν εμπνευσμένη από μια φράση που είχε πει η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, την χρονική περίοδο που γίνονταν η διένεξη για την ένταξη του Πατρινού Καρναβαλιού ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά στο πλαίσιο της UNesco, ότι οι «Γάλλοι ήταν κατακτητές» και σατιρίστηκε δεόντως. Ορμώμενοι από αυτό, οι καρναβαλιστές δεν παρέλειψαν ακόμα και τα συνθήματα στα πανό να είναι στα γαλλικά.

Η καρναβαλική σατιρική πορεία «έδεσε» και με τα γαλλικά της… επικαιρότητας δηλαδή το «ζαμε κορωπί» του δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου μετά την απολογία και την προφυλάκιση της ευρωβουλευτού.

Οι καρναβαλιστές ξεκίνησαν την πορεία τους από τον πεζόδρομο της Τριών Ναύαρχων, πέρασαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο και κατέληξαν στο Δημαρχείο όπου θυροκόλλησαν ψήφισμα, στο οποίο έγραφαν τα εξής: «Κομμένα πια τα Γαλλικά Η ώρα ήλθεν, ω Άνδρες Πατρινννοί! Οι αδελφοί μας και φίλοι είναι πανταχού έτοιμοι, πλην των Γάλλων. Η Ευρώπη πλην των Γάλλων, προσηλώνουσα τους οφθαλμούς της εις ημάς, απορεί διά την ακινησίαν μας. Η Ευρώπη πλην των Γάλλων θέλει θαυμάση τας ανδραγαθίας μας, οι δε τύραννοι ημών τρέμοντες και ωχροί θέλουσι φύγει απ’ έμπροσθέν μας. Οι φωτισμένοι λαοί της Ευρώπης πλην των Γάλλων ενασχολούνται εις την αποκατάστασιν της ιδίας ευδαιμονίας. Στρέψατε τους οφθαλμούς σας, ω Συμπατριώται, και ίδετε την ελεεινήν μας κατάστασιν! ίδετε εδώ τους ανελκυστήρας να αποκαλούνται ασανσέρ. Τα παστίτσια μας».

* Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Παπαϊωάννου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023