Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εκλογές το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας που ...τριαντάρισε- Ποιοι εκλέχθηκαν

Εκλογές το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας π...
Μαρτάτος Tάκης

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Γιαννακόπουλος που επανεξελέγη μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε πως σχεδιάζουν πολλά νέα, διαφορετικά πράγματα προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου είχαν στο Καρναβαλικό Κομιτάτο της Πάτρας, στο στέκι τους στην οδό Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη την περασμένη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 το απόγευμα με μεγάλη συμμετοχή των ενεργών μελών. Το νέο συμβούλιο θα συνέλθει σε σώμα την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου και τα πρόσωπα που εκλέχθηκαν είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Γιαννακόπουλος που αναμένεται να αναλάβει εκ νέου τα ηνία του ιστορικού αυτού καρναβαλικού σωματείου της πόλης, ο Κωστής Κριτσώνης, η Ριάννα Παπαχρηστοπούλου, η Βίκυ Πολυμεροπούλου, ο Γιώργος Ρόδης, ο Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, η Όλγα Σταυρουλοπούλου, η Γεωργία Τσούλου καθώς και η Μαρία Μανωλοπούλου. Το νέο πρόσωπο στο καινούριο Δ.Σ. είναι η Μαρία Μανωλοπούλου.

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος μιλώντας στο thebest.gr μας είπε πως η θητεία του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου είναι 2 χρόνια, ωστόσο η απερχόμενη διοίκηση που είχε εκλεγεί το 2018 λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του covid 19 παρέμεινε περισσότερο μιας και εξαιτίας της πανδημίας δεν ήταν δυνατόν να γίνουν οι εκλογές.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο που αισίως φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια από τότε που πρωτοσυστάθηκε με ιδρυτικά μέλη μεταξύ άλλων τους Βίκυ Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνο Μάγνη, Χαρά Αντιόχου, Γιώργο Μπογδανόπουλο, κ.α., έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια να αφήσει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα και αισθητική στο Πατρινό Καρναβάλι. Κάθε χρόνο για παράδειγμα, τα θεατρικά του αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον από την πόλη, τόσο η παράσταση για τους μεγάλους όσο και η παιδική θεατρική παράσταση.

Φέτος όπως μας αποκάλυψε ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, είχαν ετοιμάσει μία νέα θεατρική δουλειά, προτίμησαν ωστόσο λόγω της ρευστής κατάστασης με τον covid 19 να μην την παρουσιάσουν επιλέγοντας να δείξουν την ταινία μικρού μήκους που γύρισαν, μία πανέξυπνη και καλοστημένη παρωδία των δραματικών ελληνικών ταινιών της δεκαετίας του ’50 και του ’60, όπου όλα είναι μαύρα κι άραχνα, με τίτλο "Μουτζωμένοι από την μοίρα". Μάλιστα η ταινία αυτή λόγω κάποιας αλλαγής στην ημερομηνία, προβλήθηκε και μετά το καρναβάλι την Παρασκευή 18/3/2022 στις 21:30 στο Επίκεντρο+.

Όπως μας είπε ο Γιάννης Γιαννακόπουλος σχεδιάζουν  να την ξαναπροβάλλουν και το καλοκαίρι σ’ ένα θερινό σινεμά. «Αυτά τα δύο χρόνια με την πανδημία εμείς στο Κομιτάτο αλλά και όλοι όσοι ετοίμαζαν καρναβαλικές εκδηλώσεις είχαν στο μυαλό τους και ένα plan B, όλοι εκτός από το Δήμο Πατρέων», ανέφερε με νόημα ο κ. Γιαννακόπουλος προσθέτοντας πως και το Κομιτάτο ακολουθεί τις νέες συνθήκες της ζωής και του Καρναβαλιού όπως πλέον διαμορφώνονται στη νέα εποχή.

«Σχεδιάζουμε διάφορα πράγματα θέτοντας ένα καινούριο κάδρο και θα δείτε και πολλά διαφορετικά πράγματα που θα συμβαδίζουν με τη νέα κατάσταση πραγμάτων», μας είπε τέλος ο κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος μαζί και με τη νεότερη φουρνιά των «Κομιτατζήδων» έχουν αναλάβει να συνεχίσουν το έργο και την ποιοτική ματιά του Καρναβαλικού Κομιτάτου στον θεσμό του Πατρινού καρναβαλιού.

*Η φωτ. είναι από τις αρχαιρεσίες της περασμένης Δευτέρας που έγιναν σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και με ζωηρή συμμετοχή των μελών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture