Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Μamma Milano: Το ερωτικό γράμμα της αμερικανίδας J. J. Martin στη bella vita

Μamma Milano: Το ερωτικό γράμμα της αμερ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H ιδρύτρια του διάσημου label La Double J, κυκλοφόρησε λεύκωμα για τη ζωή της ως Μιλανέζα

Ένα βιβλίο που θέλουμε να αποκτήσουμε επειγόντως: Το λεύκωμα Mamma Milano της αμερικανίδας designer του label La Double J- του οποίου το κατάστημα έχει εξελιχθεί κυριολεκτικά σε αξιοθέατο στο Μιλάνο την τελευταία διετία.

Ρούχα, αξεσουάρ και είδη για το σπίτι με απίθανα μοτίβα σε ένα περιβάλλον εκρηκτικά πολύχρωμο. Γεννημένη στο Λος Αντζελες, η J.J. Martin έφτιαξε έναν οδηγό, γεμάτο εκπληκτικές φωτογραφίες και αφοπλιστικά εξομολογητικά και χιουμοριστικά κείμενα για τη ζωή της ως Μιλανέζα. Αναφέρεται στη μεταμόρφωση μιας σφιχτής, ψυχαναγκαστικής, παραπονεμένης Αμερικανίδας ζώντας μέσα στις ομορφιές της απόλυτα αγαπημένης πλέον νέας πατρίδα της. Καταρχήν πρέπει να ξεπεράσεις την εσωστρέφεια της business town, όπως θεωρείται σε πρώτη ανάγνωση το Μιλάνο και να συνηθίσεις στους πιο αργούς ρυθμούς. Μετά μαθαίνεις τί σημαίνει bella vita, δηλαδή τα σνακς του aperitivo, τη σωστή παραγγελία του καφέ, τους κυρίους με κοστούμια Brioni σε ποδήλατα, τις απολαύσεις της ιταλικής μόδας και του φαγητού, το γνήσιο γέλιο και το φλερτ με τον υδραυλικό…

 

«Δεν είχα ποτέ ζήσει στην Ιταλία, ούτε είχα μιλήσει την ιταλική γλώσσα. Γαλουχήθηκα στον τρόπο ζωής στα παρασκήνια της Donatella Versace, στο γιοτ του Diego Della Valle, σε studio interiors designers λόγω της συνεργασίας μου με το Harpers Bazaar και Wall Paper. Πιστεύω πως είναι βαθιά ιταλικά η εμμονή με την ποιότητα και το πάθος που υπάρχει για το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα» αναφέρει η ίδια. Μετακόμισε στην ιταλική πρωτεύουσα του στυλ πριν από 22 χρόνια μετά από παρότρυνση του τότε συντρόφου της. Ηταν η εποχή του Tom Ford στον Gucci και της Consuelo Castiglioni στον Marni. Αφησε πίσω το Μανχάταν ως δημοσιογράφος μόδας και κατόρθωσε να εξελίξει το περιοδικό shopping που λάνσαρε το 2015 σε ένα παγκοσμίου φήμης fashion & life style brand. Πρώτη έμπνευση η αγάπη της για το vintage.

 «Tα περισσότερα είναι πολύ περισσότερα εδώ στην Ιταλία. Περισσότερη αγάπη, περισσότερο χρώμα, περισσότερη ομορφιά. Εμαθα να αφήνομαι στην αναπάντεχη ροή της άγριας ενέργειας της Ιταλίας και να χρησιμοποιώ την αφθονία υπέροχων και παραγωγικών ανθρώπων, πριν κάνω τα δικά μου δημιουργικά βήματα» εξηγεί.

Η κυκλοφορία του βιβλίου, της προτάθηκε μετά τον εγκλεισμό Covid. Δεν ήθελε να παρουσιάσει μια ακόμα έκδοση για το τέλεια διακοσμημένο δείπνο αλλά για τις χαρές της ιταλικής ζωής μέσα από τις προσωπικές της εμπειρίες.

Γιατί όμως ο συγκεκριμένος τίτλος; Μα επειδή κόντρα στο πατριαρχικό κατεστημένο της Αμερικής, η μητέρα αντιμετωπίζεται εδώ σαν αφεντικό, αλλά και σαν πνευματική θεότητα που κινεί τα πάντα!  «Αν εγώ - μια Αμερικανίδα χωρίς  καμία επαφή, χωρίς μαγειρικές δεξιότητες, μηδέν φίλους και χωρίς καριέρα - θα μπορούσα να τα δημιουργήσω όλα αυτά σε μια ξένη χώρα, στην Ιταλία, τι μπορούν να κάνουν οι άλλες γυναίκες; Όλα αυτά και πολλά άλλα» επιμένει με αισιοδοξία.

Ειδήσεις Τώρα

Street style love: Το νέο, πανάκριβο πάθος των fashionistas λέγεται Squeeze bag

Michelin Guide: Διάλεξε εστιατόρια στην Αθήνα, 2 αστέρια στο Delta του Νιάρχος

Πάτρα: Το αργότερο το Μάρτη, θα ταξιδεύουμε από νέο σταθμό- Παρουσία Μητσοτάκη τα εγκαίνια του νέου ΚΤΕΛ;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View