Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Με το φιλμ «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου ανοίγει η αυλαία του EnergaCamerimage 2023, στην Πολωνία

Με το φιλμ «Poor Things» του Γιώργου Λάν...

Το 31ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ EnergaCamerimage θα πραγματοποιηθεί στο Toρούν της Πολωνίας από τις 11 έως τις 18 Νοεμβρίου 2023

Με την ολοκαίνουρια ταινία «Poor Things» του βραβευμένου Έλληνα δημιουργού Γιώργου Λάνθιμου (κέρδισε και το Χρυσό Λέοντα στο πρόσφατο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας) θα ανοίξει η αυλαία του 31ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ EnergaCamerimage, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Toρούν της Πολωνίας από τις 11 έως τις 18 Νοεμβρίου 2023.

Η συγκεκριμένη ταινία με πρωταγωνίστρια την Έμμα Στόουν (Emma Stone) & τον Μαρκ Ράφαλο να παίζει επίσης, έχει ήδη κάνει αίσθηση και έχει πάρει πολύ καλά σχόλια από τους κριτικούς, και στην Ελλάδα (και στην Πάτρα) την αναμένουμε για προβολή στις αρχές Ιανουαρίου 2024.

Το φιλμ που φέρνει σε παραλλαγή του Φρανκεστάιν απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας όπως προείπαμε, και στις Αμερικανικές αίθουσες θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου 2023, την περίοδο δηλαδή που ξεκινούν και τα βραβεία από τις διάφορες κριτικές ενώσεις. Ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Ρόμπι Ράιαν (Robbie Ryan) ο οποίος έχει δουλέψει στις τελευταίες παραγωγές του διάσημου Έλληνα δημιουργού θα παρουσιάσει το «Poor Things» στο κοινό.

Το σενάριο του "Poor Things" είναι του Τόνι ΜακΝαμάρα και έχει βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1992, του Σκωτσέζου Alasdair Gray.

Εκτός της Έμα Στόουν και του Μαρκ Ράφαλο, παίζουν και οι Γουίλεμ Νταφόε, Ράμι Γιούσεφ, Κρίστοφερ Άμποτ, και Τζέροντ Καρμάικλ.

Η ταινία θα βγει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 12 Ιανουαρίου 2024.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil