Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σε 1 μήνα βγαίνει το memoir της Μπάρμπρα Στρέιζαντ: "Πληγώθηκα στην αρχή όταν ο Ρέντφορντ αρνιόταν το ρόλο"

Σε 1 μήνα βγαίνει το memoir της Μπάρμπρα...

Τελικά ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ δέχθηκε και μαζί με την Στρέιζαντ έπλασαν δύο υπέροχους χαρακτήρες στην ταινία "Τα Καλύτερα μας Χρόνια" που συμπληρώνει αισίως 50 χρόνια από την πρεμιέρα της

Σε λίγο καιρό, στις 17 Οκτωβρίου θα συμπληρωθούν ακριβώς 50 χρόνια από την πρεμιέρα στις Αμερικανικές αίθουσες της ιδιαίτερα επιτυχημένης, νοσταλγικής και συγκινητικής, κοινωνικορομαντικής ταινίας «Τα Καλύτερα μας χρόνια – The Way We Were» του αξέχαστου Σίντνει Πόλακ.

Για τα παρασκήνια της ταινίας και τους δύο λαμπερούς πρωταγωνιστές της, Robert Redford και Μπάρμπρα Στρέιζαντ, κυκλοφόρησαν μέσα στο 2023, 2 νέα βιβλία, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, λεπτομερή και αποκαλυπτικά ενώ τώρα αναμένεται με ανυπομονησία από τους φαν και όχι μόνο το βιβλίο memoir “My Name is Barbra” της 81χρονης σήμερα Μπάρμπρα Στρέιζαντ, η οποία αποκαλύπτει στο νέο αυτό βιβλίο πως στενοχωρήθηκε όταν αρχικά ο Ρέντφορντ προσπέρασε την πρόταση για το ‘The Way We Were’, αποκαλώντας το ρόλο του Χάμπελ που θα έκανε «ρηχό» και κενό και πως έμοιαζε με ένα αντικείμενο -Object. Αποτέλεσμα ήταν η Barbra Streisand που είχε ήδη «σταμπάρει» τον Ρέντφορντ από το 1969 που καθιερώθηκε και έγινε μεγάλος σταρ, να δηλώσει: ‘I Was Heartbroken, πληγώθηκα, η καρδιά μου έσπασε’.

Στο “The Way We Were” όπου από το σενάριο του Άρθουρ Λόρεντς δεν λείπουν και οι πολιτικές αιχμές για τις διώξεις των αριστερών Αμερικανών καλλιτεχνών την εποχή του Μακαρθισμού, η Streisand και ο Redford υποδύονται την Katie και τον Hubbell, ένα αταίριαστο ζευγάρι, συμφοιτητές στο κολέγιο και εκ διαμέτρου αντίθετοι, εκείνη πολιτικοποιημένη, με κατσαρό μαλλί και λίγο "ασχημόπαπο" ενώ εκείνος, ο ωραίος, αθλητικός νέος του κολεγίου, με έφεση όμως και στο γράψιμο.

Ο Bob είναι αυτός ο σπάνιος συνδυασμός, είναι ένας διανοούμενος καουμπόι - intellectual cowboy, ένας χαρισματικός σταρ που συνάμα είναι και ένας από τους σημαντικότερους - … finest ηθοποιούς της γενιάς του”, γράφει η Streisand στο memoir της όπως είδαμε στο Vanity Fair & στο variety.com.Αλλά όπως και ο σύζυγος μου, είναι σχεδόν απολογητικός με την εμφάνιση του και αυτό είναι κάτι που μου άρεσε πάντα πάνω του”.

Τελικά μετά από σθεναρή πίεση από τον φίλο του, και σκηνοθέτη της ταινίας Σίντνει Πόλακ, ο Ρέντφορντ ενέδωσε και δέχτηκε την πρόταση να παίξει στο φιλμ. Η δε Μπάρμπρα ήταν τότε στη μέση των γυρισμάτων της ταινίας ‘Up the Sandbox’ στην Αφρική όταν μία μέρα έλαβε ένα τηλεγράφημα από την ατζέντισσα της, Sue Mengers που έλεγε απλά αλλά όλο νόημα: ‘Barbra Redford!'”. Και όπως αφηγείται η Streisand, "τότε επιτέλους ήξερα πως ο Ρέντφορντ είχε πει ναι και φυσικά ενθουσιάστηκα.

Οφείλω να παραδεχτώ πως η επιμονή του Bob αναφορικά με τον χαρακτήρα του είχε μεγάλη επιρροή και αποτέλεσμα στο τελικό σενάριο και οδήγησε σε έναν πολύ πιο πλούσιο και ενδιαφέροντα χαρακτήρα".

Το βιβλίο “My Name Is Barbra” θα κυκλοφορήσει σε λιγότερο από 1 μήνα, στις 7 Νοεμβρίου 2023.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight