Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Καταφθάνει 12 Οκτωβρίου 2023 στις ελληνικές αίθουσες το φιλμ τρόμου "Ο Εξορκιστής: Πιστός"

Καταφθάνει 12 Οκτωβρίου 2023 στις ελληνι...

Το περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε - Πρωταγωνιστεί και η 90χρονη σήμερα Αμερικανίδα ηθοποιός Έλεν Μπέρστιν του 1ου "Εξορκιστή" του 1973

Στις αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κάνει πρεμιέρα αυτό το σαββατοκύριακο ενώ στη χώρα μας αναμένεται να έρθει για προβολή την ερχόμενη Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 σε διανομή της Τanweer και το αναμένουμε και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Ο λόγος για την ταινία τρόμου «The Exorcist: Believer - Ο Εξορκιστής: Πιστός» διάρκειας 111 λεπτών και αν ο τίτλος φαντάζει γνώριμος, είναι γιατί πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο του φιλμ του «Εξορκιστή». Η 1η ταινία το 1973 είχε σαρώσει στα ταμεία παγκοσμίως ενώ είχε προκαλέσει και παροξυσμό και σε αρκετούς θεατές που δεν άντεχαν, τρομερό φόβο και εφιάλτες!

Το φιλμ του εκλιπόντος Γουίλιαμ Φρίντκιν είχε φτάσει να προταθεί και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας (έχασε από το «Κεντρί» του Τζορτζ Ρόι Χιλ στην απονομή του 1974) και ήταν η 1η ταινία τρόμου που το κατάφερνε αυτό.

Στο καινούριο φιλμ σκηνοθέτης, σεναριογράφος & Executive Producer – εκτελεστικός παραγωγός είναι ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν.

Στο σενάριο συνεργάστηκε και ο Πίτερ Σάτλερ.

Παραγωγοί: Τζέισον Μπλουμ, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Τζέιμς Τζ. Ρόμπινσον.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Αν Ντάουντ, Τζένιφερ Νέτελς, Νόρμπερτ Λίο Μπατζ, Λίντια Τζουέτ, Ολίβια Μάρκουμ, και η 90χρονη Έλεν Μπέρστιν, η οποία είχε παίξει και στην 1η ταινία του ’73.

Πριν από 50 χρόνια, η πιο τρομαχτική ταινία όλων των εποχών κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη και τρομοκράτησε θεατές σε όλο τον κόσμο. Φέτος τον Οκτώβριο ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά. Από την Blumhouse και τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, που ανέτρεψε το κατεστημένο με την επαναφορά της τριλογίας τρόμου «Η νύχτα με τις μάσκες», έρχεται «Ο Εξορκιστής: Πιστός», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Μετά τον τραγικό θάνατο της εγκύου συζύγου του στον φονικό Σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Βίκτορ Φίλντινγκ (στο ρόλο ο βραβευμένος με Tony και υποψήφιος για Όσκαρ Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Μία βραδιά στο Μαϊάμι, Hamilton) έχει μεγαλώσει μόνος του την κόρη τους Άντζελα (η Λίντια Τζουέτ από τα «Καλά Κορίτσια»). Αλλά όταν η Άντζελα και η φίλη της Κάθριν (η πρωτοεμφανιζόμενη Ολίβια Μάρκουμ) εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες μετά χωρίς καμία ανάμνηση του τι συνέβη, ξεκινάει μία σειρά από αλυσιδωτά γεγονότα που θα αναγκάσουν τον Βίκτορ να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό και, μέσα στην απόγνωση και τον τρόμο του, να αναζητήσει το μοναδικό άτομο που έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο: την Κρις ΜακΝιλ.

Για πρώτη φορά λοιπόν μετά την ταινία του 1973, η βραβευμένη με Όσκαρ για την «Αλίκη δεν μένει πια εδώ» του Μάρτιν Σκορσέζε, Έλεν Μπέρστιν επιστρέφει στον θρυλικό ρόλο της Κρις ΜακΝιλ, μιας ηθοποιού που η ζωή της άλλαξε για πάντα μετά από αυτό που συνέβη στην κόρη της Ρίγκαν πριν από πέντε δεκαετίες.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η βραβευμένη με Emmy, Αν Ντάουντ (Η ιστορία της θεραπαινίδας, Η διαδοχή) ως γειτόνισσα του Βίκτορ και της Άντζελα, η βραβευμένη με Grammy Τζένιφερ Νέτελς (Harriet, The Righteous Gemstones) και ο δύο φορές βραβευμένος με Tony Νόρμπερτ Λίο Μπατζ (Fosse/Verdon, Εξ αίματος) στους ρόλους των γονιών της Κάθριν, της φίλης της Άντζελα. Όταν κυκλοφόρησε στις αίθουσες ο «Εξορκιστής», βασισμένος στο μπεστ-σέλερ του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι, άλλαξε μια για πάντα την ποπ κουλτούρα, έκανε ρεκόρ εισιτηρίων και απέσπασε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Την νέα ταινία όπως είπαμε, έχει σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, που συνυπογράφει με τον Πίτερ Σάτλερ (Camp X-Ray) το σενάριο, βασισμένο στην ιστορία των Σκοτ Τιμς (Η νύχτα με τις μάσκες 2), Ντάνι ΜακΜπράιντ (τριλογία Η νύχτα με τις μάσκες) και Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, και στους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι.

Παραγωγοί του νέου Εξορκιστή είναι ο Τζέισον Μπλουμ της Blumhouse και οι Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Τζέιμς Τζ. Ρόμπινσον της Morgan Creek Entertainment.

Επιμέλια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture