Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η νέα ταινία του Λικ Μπεσόν "Dogman" από 12 Οκτωβρίου στις Ελληνικές αίθουσες

Η νέα ταινία του Λικ Μπεσόν "Dogman...

Συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος του πρόσφατου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας - Τη διανομή της ταινίας ανέλαβε η Σπέντζος Φιλμ

Στις 12 Οκτωβρίου 2023 κάνει πρεμιέρα στους Ελληνικούς κινηματογράφους η νέα ταινία του 64χρονου Γάλλου δημιουργού Λικ Μπεσόν, με τίτλο «Dogman».

Η ταινία βγαίνει σε διανομή της Σπέντζος και την αναμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Έχοντας μόλις συλληφθεί, ο Ντάγκλας (ένας εξαιρετικός Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς στο ρόλο) αφηγείται τη συγκινητική ιστορία της ζωής του. Ως επιζών ενός παιδικού τραύματος, με έναν βίαιο πατέρα που τον αναγκάζει να ζει στο οικογενειακό ρείθρο, αναπτύσσει έναν πολύ μεγάλο δεσμό με τα σκυλιά.

Από αυτή την κόλαση, ανακαλύπτει την αγάπη, το θέατρο και τα καμπαρέ, αλλά και την αδικία και την απογοήτευση του ανθρώπινου κόσμου. Σε μια ζωή που έχει ραγίσει χιλιάδες φορές, η αγάπη ενός σκύλου μόνο, μπορεί να φέρει τη σωτηρία.

Η νέα ταινία του Λικ Μπεσόν, «Dogman» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 80ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα.

Ο σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν που στην Ελλάδα τον πρωτογνωρίσαμε το 1988 χάρη στο «The Big Blue -Απέραντο Γαλάζιο» που είχε γυριστεί στα καταγάλανα νερά της Αμοργού, αναφερόμενος στο «Dogman» είπε πως, «η έμπνευση για αυτήν την ταινία προήλθε, εν μέρει, από ένα άρθρο που διάβασα για μια γαλλική οικογένεια που έκλεισε το παιδί της σε ένα κλουβί όταν ήταν πέντε ετών. Από αυτό, προέκυψε το ερώτημα τι κάνει αυτό σε ένα άτομο, ψυχολογικά και σωματικά. Πώς επιβιώνει κάποιος και τι κάνει με τον πόνο του; Ήθελα να εξερευνήσω αυτή την ιδέα με τον Dogman. Όλοι υποφέρουμε, και το μόνο αντίδοτο είναι η αγάπη. Η κοινωνία δεν θα βοηθήσει, αλλά η αγάπη μπορεί να μας θεραπεύσει.

Το Dogman δεν θα ήταν η ταινία που είναι χωρίς τον Caleb Landry Jones. Αυτός ο περίπλοκος χαρακτήρας χρειαζόταν κάποιον που θα μπορούσε να ενσαρκώσει τις προκλήσεις, τη θλίψη, την επιθυμία, τη δύναμη, την πολυπλοκότητα. Ήθελα να είμαι όσο πιο ειλικρινής μπορούσα με την ταινία. Θέλω να τον στηρίζει το κοινό».

Ο Λικ Μπεσόν στη διάρκεια της καριέρας του έχει κάνει ταινίες όπως το «Πέμπτο Στοιχείο», το «Leon», την «Lucy», τα «Valerian & the city of a Thousand planets», "Anna", κ.α.

Για να δουλέψει με τους σκύλους, ο Λικ Μπεσόν συνάντησε την εκπαιδεύτρια Mathilde de Cagny. Μόλις τη συνάντησε ο Luc Besson και της εξήγησε τι ήθελε, είχε απόλυτη ελευθερία δράσης στο να διαλέξει τις ομάδες της και να δημιουργήσει αυτό που θεωρούσε ότι θα ήταν χρήσιμο για το γύρισμα. Αν και την κέρδισε αμέσως το σενάριο, η Mathilde, η οποία εργάζεται στο Χόλιγουντ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν λίγο ανήσυχη για το μέγεθος του έργου. «Ήξερα ότι η ταινία θα είχε μια ομάδα σκυλιών, αλλά όχι ότι θα ήταν τόσα πολλά, με τόσες πολλές διαφορετικές προσωπικότητες», λέει. «Ήταν αντικειμενικά περίπλοκο, περιλάμβανε πολλή προπόνηση και δεν υπήρχε πολύς χρόνος, αλλά ο Luc Besson μου έδωσε λευκή κάρτα».

Η Mathilde έπρεπε επίσης να εξοικειώσει τα σκυλιά με την παρουσία των ηθοποιών, ξεκινώντας από τον Caleb Landry Jones. Η ίδια αφηγείται: «Ο Caleb ήρθε για τρεις μέρες για να περάσει χρόνο με τα σκυλιά και να συνηθίσει τους εκπαιδευτές να δουλεύουν, να μιλάνε και να κινούνται. Είχε την περιέργεια και ήταν πολύ πρόθυμος να εμπλακεί».

Η ταινία έχει διάρκεια: 113 λεπτά.

Το σενάριο είναι επίσης του Λικ Μπεσόν.

Παίζουν οι: CALEB LANDRY JONES, JOJO T. GIBBS, CHRISTOPHER DENHAM, CLEMENS SCHICK, CHARLES AGUILAR, GRACE PALMA, IRIS BRY, MARISA BERENSON, LINCOLN POWELL, ALEXANDER SETTINER.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture