Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Αναδρομικό σουξέ για το «Εργαζόμενο αγόρι» της Λένας Διβάνη, επανακυκλοφόρησε 23 χρόνια μετά

Αναδρομικό σουξέ για το «Εργαζόμενο αγόρ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μάθαμε στη «Γωνιά του Βιβλίου», πως συγκαταλέγεται στα best sellers των ημερών

Όπως αποδείχθηκε από τις τωρινές πωλήσεις, το ανατρεπτικό, κωμικό μυθιστόρημα «Εργαζόμενο αγόρι» της γνωστής λογοτέχνιδας Λένας Διβάνη ήταν πολύ μπροστά για την εποχή που έκανε το ντεμπούτο του στα βιβλιοπωλεία.

Σήμερα, 23 χρόνια μετά, επανακυκλοφόρησε σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, καθώς ο σχολιασμός κόντρα στα στερεότυπα των φύλων αξιολογείται ξεκάθαρα με περισσότερη… ανεκτικότητα.

Όπως έχει εξηγήσει η ίδια η συγγραφέας, εμπνεύστηκε την ιστορία ενώ κοιμόταν σε καλοκαιρινή ελεύθερη κατασκήνωση με τον τότε σύντροφό της. Σκέφτηκε έναν άλλο κόσμο, όπου οι γυναίκες δεν καταπιέζονται εξαιτίας του φύλου τους. Στο βιβλίο της, μας καλεί σε έναν «ανάποδο κόσμο» όπου επικρατεί η μητριαρχία, οπότε οι άντρες οφείλουν να ανταποκριθούν στα οικιακά, στα παιδιά και το… μπότοξ.

Πρώην καθηγήτρια στη Νομική Σχολή και φανατική single, δεν θέλησε ποτέ να παντρευτεί και να γίνει μητέρα. Θυμάται ακόμα όταν το 1985 που έκανε το διδακτορικό της, συνειδητοποίησε στις τουαλέτες ενός κλαμπ στο Λονδίνο, πως οι άνδρες πήγαιναν απλώς να ουρήσουν, ενώ τα κορίτσια κάθονταν μπροστά  στους καθρέφτες. Σκέφτηκε τότε πως για εκείνες δεν ήταν επιτρεπτό να χαλαρώσουν και να μην στρεσάρονται για μια όμορφη εικόνα. Τουλάχιστον, σήμερα έχοντας κερδίσει το δικαίωμα στην οικονομική ανεξαρτησία οι γυναίκες είναι πολύ πιο ελεύθερες, υπογραμμίζει.

Στο «Εργαζόμενο αγόρι» ο Χάρης, ένα όμορφο δεκαοχτάχρονο αγόρι από την Κρήτη, το σκάει νύχτα από το χωριό του γιατί δε θέλει να παντρευτεί την πλούσια σαραντάρα βουλευτίνα που του προξένευε η μάνα του. Το δικό του όνειρο είναι να γίνει ένα ανεξάρτητο, εργαζόμενο αγόρι στην Αθήνα. Όμως διευθύντριά του τον πολιορκεί ερωτικά…

Ειδήσεις Τώρα

Τα απίστευτα ελληνικά σπίτια του λευκώματος Haute Bohemians Greece έχουν προκαλέσει διεθνή δημοσιεύματα

Όταν λάμπεις στα 80 και 70 σου χρόνια! Επιστρέφει η γυναικοπαρέα του «Book Club»

Φλωρεντία: O oίκος Pucci έκανε restart στα μαγευτικά κανάλια του ποταμού Αρνου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View