Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Τα απίστευτα ελληνικά σπίτια του λευκώματος Haute Bohemians Greece έχουν προκαλέσει διεθνή δημοσιεύματα

Τα απίστευτα ελληνικά σπίτια του λευκώμα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το βιβλίο υπογράφεται από τον αργεντίνο φωτογράφο Μιγκέλ Φλόρες Βιάνα με έδρα το Λονδίνο, επισκέπτεται τη χώρα μας τρεις δεκαετίες

Από την πρώτη ματιά σε σαγηνεύει το ογκώδες table book Haute Bohemians Greece, που εστιάζει σε υπέροχα ελληνικά σπίτια που αποπνέουν κουλτούρα, ιστορία, φιλοξενία και ….ευκατάστατο κοσμοπολιτισμό.

Ένα λεύκωμα που έχει κεντρίσει πολλά διεθνή και ελληνικά media (Town & Country, House &Garden, Elledecor κ.α.), βασισμένο στο οδοιπορικό του φωτογράφου Μιγκέλ Φλόρες Βιάνα σε όλη τη χώρα μας. Γεννημένος στην Αργεντινή, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, αλλά επισκέπτεται την Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Όπως αναφέρει, με το που φτάνει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» της Αθήνας, απολαμβάνει έναν σκέτο φραπέ και μια τυρόπιτα από το «Αριστον» και ξεχύνεται στους δρόμους απολαμβάνοντας το ότι εδώ στα μέρη μας, ο κόσμος βγαίνει πολύ έξω. Κάθε χρόνο πηγαίνει στην αγαπημένη του Υδρα για να ξεκουραστεί. Το βιβλίο του ξεφεύγει από το Greek style σπιτιών για διακοπές, καθώς διάλεξε καλαίσθητες κατοικίες που έχουν «αντέξει» στο χρόνο με πολύ προσωπική αισθητική.

Καρδαμύλη

Καρδαμύλη

Σπίτια όπου μένουν αρχιτέκτονες, σχεδιαστές μόδας, ιστορικοί τέχνης, συλλέκτες, καλλιτέχνες,  εικαστικοί, λογοτέχνες, διανοούμενοι. Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα αντιλαμβάνεσαι μεμιάς ότι τα παγκόσμια deco trends δεν αφορούν καθόλου το δημιουργό, αλλά αντίθετα τον συναρπάζει η μοναδικότητα.

Βλέπουμε για παράδειγμα μεταξύ άλλων το σπίτι του ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα και της γυναίκας του Μπάρμπαρα στην Κέρκυρα, δωμάτια της iconic κατοικίας της Αικατερίνης Παούρη στην Ύδρα, τη θεαματική έπαυλη με τις σάλες και τους κήπους της dealer αντικών και συλλέκτριας Ελένης Μαρτίνου στην Παλλήνη, το ησυχαστήριο του designer  Τζάσπερ Κόνραν στη Λίνδο αλλά και το γνωστό εξοχικό- αξιοθέατο του  βρετανού συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ στην Καρδαμύλη, που ανήκει σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη. (εκδόσεις Vendome)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View