Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: «Στην αναμονή» με τους "Υποκριτές"- Τι είδαμε στη διάρκεια μιάμισης ώρας γέλιου με μηνύματα αποδοχής κι αγάπης

Πάτρα: «Στην αναμονή» με τους "Υποκ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαΐου

Λένε ότι το χιούμορ είναι ένας τρόπος για να πεις τις μεγαλύτερες και πιο άβολες αλήθειες. Και «Στην αναμονή» για τη συνεδρία με τον διακεκριμένο ψυχίατρο, το γέλιο, οι αποκαλύψεις, οι παραδοχές, η άρνηση, η αποδοχή, ο φόβος και το νέα βήμα μπροστά, εναλλάσσονται με γρήγορους ρυθμούς και μπερδεύονται σε μια κωμωδία, με σημαντικά μηνύματα.

Ο λόγος για τη νέα θεατρική παραγωγή των «Υποκριτών» με τίτλο «Στην αναμονή» σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά, η οποία ανεβαίνει στο κατάμεστο κάθε φορά θέατρο «Αγορά» μέχρι τις 22 Μαΐου κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21.15.

Παρακολουθώντας το έργο, που αποτελεί διασκευή του «Τoc Toc» του Λοράν Μπαφιέ, βλέπουμε 6 άνδρες και γυναίκες που πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές να περιμένουν τον διακεκριμένο ψυχίατρο, ο οποίος καθυστερεί.

Όσο βρίσκονται στην αναμονή κάνουν το δικό τους εσωτερικό ταξίδι, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, στέλνοντας μηνύματα φιλίας, αγάπης, αποδοχής του εαυτού και του άλλου και εν τέλει της υπέρβασης.

Ο φόβος για τα μικρόβια, η μανία με τις αριθμητικές πράξεις, η επαλήθευση και oi μακριοί σταυροί με την απαραίτητη επίκληση Αγίων, οι επαναλήψεις στος λέξεις και στις φράσεις,και ο φόβος της γραμμής στο πάτωμα, είναι τα "οχήματα" για να φτάσουμε στην ουσία του έργου και οι ηθοποιοί ερμήνευσαν δυναμικά, επιτυχημένα και πειστικά τους ρόλους τους.

Η παράσταση κλείνει με τραγούδι του Γιώργου Παράμερου, ενώ ανοίγει με τον Θάνο Τσέρη, ο οποίος στο πνεύμα του ρόλου του, εισάγει με πολύ χιουμοριστικό τρόπο το κοινό στα όσα θ΄ακολουθήσουν.

Στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης Μίλτος Παπλάς αναφέρει:

«Στην αναμονή λοιπόν… όχι φυσικά για παραγωγή, μιας και οι Υποκριτές είναι συνεπείς σε αυτό αλλά είναι ο τίτλος του νέου έργου τους.

Μια κοινωνική κωμωδία όπου προσπαθούμε όσο μπορούμε να κάνουμε τους θεατές να γελάσουν, να διασκεδάσουν αλλά και να προβληματιστούν.

Το θέμα του έργου εστιάζει στις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία μας και μάλιστα ύστερα από μια πρωτόγνωρη παγκόσμια καραντίνα, όπου οι διαπροσωπικές σχέσεις εξαφανίστηκαν και οι διαταραχές έγιναν εντονότερες.

Προσπαθήσαμε να ακουμπήσουμε αυτά τα σύνδρομα με πολύ σεβασμό μιας και πολλοί από εμάς έχουμε άτομα στο στενό ή και στον ευρύτερο περίγυρό μας, με σκοπό να αναδείξουμε τη φιλία, τη συμπαράσταση, την κατανόηση και την αγάπη. Ένα έργο γεμάτο αγάπη μέσα από κωμικές καταστάσεις και άφθονο γέλιο. Ελπίζουμε να μας συγχωρήσετε τα όποια λάθη, παραλείψεις ή και υπερβολές για τον σκοπό της θεατρικής οπτικής και ερμηνείας».

info

Παίζουν
Με σειρά εμφάνισης

Θάνος Τσέρης
Αλέξανδρος Μπίστας
Μίλτος Καραγιάννης
Ολγα Γιακουμάκη
Βάσω Καλοκαιρινού
Μαριέτα Ιωαννάτου
Δημήτρης Γεωργόπουλος
Διονυσία Καβαλιεράτου
Πέπη Παπαγιαννοπούλου

Συντελεστές 

Σκηνοθεσία Μίλτος Παπλάς
Βοηθός Σκηνοθέτη Ολγα Γιακουμάκη
Μετάφραση Ιωάννα Μερκουριάδου
Διασκευή Γιωργος Νταλιάνης  Ματίνα Λαδικού
Κουστούμια Μίλτος Παπλάς
Σκηνικά Φώτης Παναγόπουλος Βασίλης Ρουτζομάνης
Μουσική επιμέλεια Μίλτος Παπλάς
Τραγούδι παράστασης Γιώργος Παράμερος
Εισιτήρια Θέμιδα Ιωάννου  Ανδρομάχη Γερμενή
Σχεδιασμός φώτων Στρατός Λυμπερτός
Χειρισμός κονσόλας ήχου /φώτων  Νίκος Τσαμαντάνης
Βίντεο -φωτό Γιάννης Μεντζελόπουλος
Αφίσα πρόγραμμα Βάσω  Καλοκαιρινού
Παραγωγή Θεατρική ομάδα Πάτρας Υποκριτες

Από 28 Απριλίου και κάθε  Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα
Στις 21.15 στο θέατρο Αγορά (Καραϊσκάκη 149)

Κρατήσεις στο 6906-558899
Εισιτήρια  
γενική είσοδος 10€
Άνεργοι -φοιτητές 8€

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture