Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Χρήστος Ζαμπούνης στο Tatler: Το απίστευτο σπίτι της πριγκίπισσας Αικατερίνης- Πωλείται 39,5 εκ. λίρες

Χρήστος Ζαμπούνης στο Tatler: Το απίστευ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η ελληνίδα πριγκίπισσα (κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Α και θεία του Κωνσταντίνου Β) κατοικούσε στην Eaton Square του Λονδίνου

Εκτενές δημοσίευμα στο βρετανικό περιοδικό Tatler για την πώληση της μεγαλοπρεπούς κατοικίας της εξόριστης πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας, με την υπογραφή του Χρήστου Ζαμπούνη.

Πρόκειται για ένα πραγματικό ανάκτορο με κλασική διακόσμηση και ατμόσφαιρα υπερβολικής χλιδής στην πλατεία Eaton της πανάκριβης, λονδρέζικης περιοχής Belgravia. To σπίτι ανακαινίστηκε πριν είκοσι χρόνια από τον κορυφαίο διακοσμητή Nicky Haslam- μοναδικό στις... υψηλές κοινωνικές διασυνδέσεις- και μόλις βγήκε στην αγορά με τιμή πώλησης 39,5 εκατομμύρια λίρες. Διαθέτει καθιστικά τύπου… Μπάκινχαμ και έξι κρεβατοκάμαρες ενώ περιστοιχίζεται από ειδυλλιακούς κήπους.

Όπως εξηγεί ο κ. Ζαμπούνης η Αικατερίνη είχε παντρευτεί αξιωματούχο του αγγλικού στρατού και έζησε εξόριστη σε Ελβετία, Ιταλία, Νότια Αφρική. Μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ ήταν παράνυφες στο γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και του και του πρίγκιπα Τζορτζ, δούκα του Κεντ. Η Αικατερίνη παρευρέθηκε κατόπιν στους γάμους της Ελισάβετ με το Φίλιππο και στο γάμο του Παύλου με τη Μαρί Σαντάλ αλλά γενικά ήταν ακριβοθώρητη. Τα τελευταία της χρόνια είχε αποσυρθεί σε cottage στην εξοχή του Marlow στο Buckinghamshire.

Η βασική της κατοικία όμως συγκαταλέγεται στα δώδεκα προνομιακά ακίνητα, που «αντικρίζουν» την πλατεία μέσα στο πράσινο. «Η πλατεία αυτή είναι ένα κόσμημα, μια από τις καλύτερες διευθύνσεις στο Λονδίνο» υπογραμμίζει ο Marcus O’Brien, επικεφαλής του Beauchamp Estates Private Office.

 Ειδήσεις τώρα

«Χορός των Ρόδων»- Μονακό: Ελαμψαν Μπεατρίς Μπορομέο, Σαρλότ Κασιράγκι με τουαλέτες Chanel και Dior

Πάτρα: Μία ιδιαίτερη εκδήλωση για τις «Ελληνίδες του Κόσμου» από την UNESCO και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα με το καλημέρα στη Μίνι Περιμετρική - Σταμάτησε ξηλώνοντας τον κορμό δένδρου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View