Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Είδαμε Bridgerton prequel, ακόμα πιο φεμινιστικό, επικεντρώνεται τώρα στο ταμπού της ψυχικής υγείας

Είδαμε Bridgerton prequel, ακόμα πιο φεμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα καινούρια επεισόδια βασίζονται στην αληθινή ιστορία του βασιλικού ζεύγους Γεωργίου και Καρλότας

Μόλις έξι επεισόδια είναι ο τρίτος κύκλος του δημοφιλέστατου«Bridgerton» στο Netflix, που στην ουσία αποτελεί prequel των προηγούμενων και βλέπεται άνετα «μονορούφι» το weekend.

Παρακολουθούμε τις μεγαλύτερες ηρωίδες της πρώτης και δεύτερης ενότητας στα νιάτα τους, όπου μάλιστα αποδεικνύονται πολύ «μπροστά» για την εποχή τους. Με τίτλο «Queen Charlotte, A Bridgerton Story» παρουσιάζεται ως κεντρική ηρωίδα η βασίλισσα Καρλότα, την οποία αρχικά μάθαμε μεσήλικα, μεγαλομανή κουτσομπόλα με ακραίες κομμώσεις, αλλά τώρα εμφανίζεται ως αυθεντική επαναστάτρια.
Όχι, δεν φαντάζει διόλου σαν καρικατούρα, αλλά σαν ένα γενναίο κορίτσι που ξεπερνάει εμπόδια και αδιαφορεί για τα ταμπού ώστε να κερδίσει την αγάπη και την ευτυχία ως στήριγμα του συζύγου της.
Είναι η 17χροονη, άσημη γαλαζοαίματη της γερμανικής επαρχίας που παντρεύεται το νεαρό βασιλιά Γεώργιο της Αγγλίας δίχως να τον ξέρει καθόλου. Η σχέση τους έρχεται κόντρα στα στερεότυπα, καθώς εκείνη έχει ανεπίτρεπτη εξωτική καταγωγή και αντισυμβατική συμπεριφορά ενώ εκείνος είναι στα όρια της παραφροσύνης. Ο Γεώργιος ντρέπεται για τις κρίσεις του και βασανίζεται βάναυσα για να ανακάμψει ώστε να γίνει αντάξιος της Καρλότα. Μαζί τελικά, αλλάζουν πολλά στο παλάτι και στην κοινωνία.

Η ισχυρή κυρία της αμερικάνικης tv Σόντα Ράιμς που γράφει και διασκευάζει τη διάσημη μίνι σειρά αποφάσισε να μιλήσει εδώ για την ψυχική υγεία, τη διαφορετικότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση με έμπνευση ένα πραγματικό βασιλικό ζεύγος που έμεινε 60 χρόνια μαζί αποκτώντας 18 παιδιά σε καιρούς μεγάλης θνησιμότητας. Στις παράλληλες ιστορίες θίγονται η σημασία του αληθινού έρωτα στο γάμο και η αποδοχή ενός κόσμου πολυεθνικού με ποικίλες προσωπικές επιλογές. Αν στους προηγούμενους κύκλους απολαύσατε περισσότερο το styling εποχής και τους θελκτικούς πρωταγωνιστές σε αξιομνημόνευτες σκηνές σεξ, τώρα θα δείτε ότι οι τολμηρές φάσεις δεν λείπουν μεν, αλλά προέχει η συγκίνηση και το συναισθηματικό δέσιμο.

Το περιοδικό Variety μόλις έγραψε για το «καλύτερο Bridgerton». Είχαμε επισημάνει ξανά, πως ενώ αρχικά η παραγωγή δείχνει επιφανειακή, με τις αμπίρ τουαλέτες, τα vintage κοσμήματα και τις σάλες χορού να πρωτοστατούν σε εντυπώσεις, σε δεύτερη ανάγνωση, πρόκειται για θέαμα πραγματικά πρωτοποριακό. Ανέμιξε φυλές και κήρυξε την ελευθεριότητα των ερωτικών επιλογών σε καιρούς συντηρητικούς, με μια αριστοτεχνικά μελετημένη αφέλεια. Παραμένουμε οπαδοί λοιπόν.

Ειδήσεις Τώρα

Λονδίνο: Το βεστιάριο της στέψης, μανδύες και στέμματα γεμάτα χρυσοκλωστές και ανεκτίμητα πετράδια

Κάρολος: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη στέψη - Το πρόγραμμα της τελετής

Αχαΐα: Πώς ο Χελμός έγινε ανάρπαστος μήνα Ιούνιο- Κλεισμένα airbnb ακόμα και σε μικρά Καλαβρυτοχώρια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View