Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πριγκίπισσα Άννα: «Ξέρετε τι θα πάρετε. Ο Κάρολος δεν θα αλλάξει ως βασιλιάς»

Πριγκίπισσα Άννα: «Ξέρετε τι θα πάρετε. ...

Τα «καρφιά» της πριγκίπισσας Άννας λίγο πριν την Στέψη του Καρόλου

Η πριγκίπισσα Άννα σε συνέντευξή της δήλωσε πως η βασιλική οικογένεια φέρνει «μακροπρόθεσμη σταθερότητα, συνέχεια και καλοσύνη» στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία.

Πριν γίνει βασιλιάς, ο Κάρολος είχε εκφράσει την επιθυμία του για «μειωμένο» θεσμό της μοναρχίας, εννοώντας να είναι λιγότερα τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

 Η 72χρονη μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε επ’ αυτού: «Νομίζω πως ο όρος "αδυνατισμένη μοναρχία" ειπώθηκε σε μια εποχή που υπήρχαν περισσότερα "εργαζόμενα" μέλη στην οικογένεια (αναφερόμενη στην περίοδο που η Μέγκαν, ο Χάρι και ο Άντριου εκτελούσαν ακόμα καθήκοντα). Σήμερα δεν ακούγεται σαν καλή ιδέα. Δεν είμαι σίγουρη τι άλλο μπορούμε να κάνουμε".

Κατά τη συνέντευξή της στο καναδικό CBC News, η οποία δημοσιεύτηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, η πριγκίπισσα Άννα κράτησε αποστάσεις από τα μέλη των Γουίνσδορ αναφορικά με το δουλεμπόριο εν μέσω εκκλήσεων για αποζημίωση από τη Βρετανία και τους βασιλείς.

Ο βασιλιάς Κάρολος συμφώνησε πρόσφατα να υποστηρίξει μια μελέτη για τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ της μοναρχίας και της δουλείας, ενώ μια νέα δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι Βρετανοί πιστεύουν πως ο βασιλιάς δεν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Η πριγκίπισσα Άννα περιέγραψε τη δική της θέση λέγοντας πως είναι «ελαφρώς διαφορετική, ίσως πιο ρεαλιστική» ενώ χαρακτηριστικά είπε: «Μην εστιάζετε τόσο πολύ σε χρονικές κλίμακες και περιόδους. Η ιστορία δεν είναι έτσι».

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε για το τι είδους βασιλιάς θα είναι ο αδελφός της. «Ξέρετε τι θα πάρετε. Εξασκείται εδώ και λίγο καιρό και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει ως βασιλιάς», είπε αστευόμενη και πρόσθεσε πως ο Κάρολος «Έχει δεσμευτεί για το δικό του επίπεδο υπηρεσιών. Αυτό θα παραμείνει αληθινό».

Ενώ αναφορικά για το αν ανησυχεί για το μέλλον της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η πριγκίπισσα Άννα έδωσε μια σαφή απάντηση: «Όχι».

Τέλος, υπερασπιζόμενη τον ρόλο της μοναρχίας στη σύγχρονη εποχή, ιδίως με έναν νέο βασιλιά, η πριγκίπισσα Άννα πρόσθεσε πως «Θα υπάρξουν συζητήσεις σχετικά με τη συνάφεια σε όλα τα επίπεδα», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται απαραίτητα για συζητήσεις που θα έκανε η ίδια. Και τόνισε πως «η μοναρχία παρέχει, με το σύνταγμα, έναν βαθμό μακροπρόθεσμης σταθερότητας που είναι στην πραγματικότητα αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight