Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

O Δημήτρης Παπαϊωάννου σχεδίασε τη βεντάλια- έμβλημα του Mandarin Oriental Costa Navarino

O Δημήτρης Παπαϊωάννου σχεδίασε τη βεντά...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Eνα έργο με αφηρημένες σκηνές των αρχαίων κεραμικών στα χρώματα της Μεσσηνίας

Ακόμα μια είδηση για την κάθοδο του  υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού ομίλου Mandarin Oriental στη Μεσσηνία: Η βεντάλια του πρώτου ομώνυμου resort στη χώρα μας  σχεδιάστηκε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα καλλιτέχνη, Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει τις δυο φιλοσοφίες, του ελληνικού και ασιατικού πολιτισμού. Απεικονίζει αφηρημένες σκηνές των αρχαίων κεραμικών και τα χρώματα της Μεσσηνίας. Περιλαμβάνει όλες τις αποχρώσεις και τις υφές ενός μεσογειακού προορισμού, ενώ η τραχύτητα και η ποιότητα που χαρακτηρίζει τα μυκηναϊκά αγγεία μεταφέρεται στην τεχνική εγχάραξης. Μέσα από τα ακρυλικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στις διαφάνειες και τους μαρκαδόρους στο ιαπωνικό χαρτί, οι οποίοι διαλύονται σε αιθανόλη, η ομορφιά της Μεσσηνίας προσεγγίζεται μέσα από μια νέα ματιά που ενεργοποιεί τη φαντασία. Ορεινοί χωμάτινοι όγκοι, καταπράσινες εύφορες εκτάσεις και στο κέντρο όλων τα καταγάλανα νερά της Μεσσηνίας και της ωραιότερης ακτής της, της Costa Navarino. Κυριαρχώντας σε κάθε σημείο, η θάλασσα αποτελεί σημείο αναφοράς της αναψυχής και της ελευθερίας με φόντο την Πελοπόννησο. Το πράσινο της ευφορίας και της φύσης δένει αρμονικά με το ξύλο ελιάς από το οποίο είναι κατασκευασμένη η βάση της βεντάλιας. 

«Στην περίπτωση του Mandarin Oriental, Costa Navarino θέλαμε να δημιουργήσουμε μια βεντάλια που θα αντιπροσωπεύει απόλυτα την περιοχή, αντανακλώντας τις μαγευτικές τοποθεσίες, την τοπική κληρονομιά, τον πολιτισμό και την ιστορία της Πελοποννήσου. Γνωρίζαμε ότι θέλαμε να συνεργαστούμε με ένα ξεχωριστό καλλιτέχνη που θα αντιλαμβανόταν την αισθητική μας και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που ο Δημήτρης Παπαϊωάννου συμφώνησε να δημιουργήσει αυτή την εξαιρετική βεντάλια για το Resort μας», δήλωσε o γενικός διευθυντής Raul Levis.

Ειδήσεις Τώρα

Είδαμε Bridgerton 3, ακόμα πιο φεμινιστικό, επικεντρώνεται τώρα στο ταμπού της ψυχικής υγείας

Λονδίνο: Το βεστιάριο της στέψης, μανδύες και στέμματα γεμάτα χρυσοκλωστές και ανεκτίμητα πετράδια

Αχαΐα: Πώς ο Χελμός έγινε ανάρπαστος μήνα Ιούνιο- Κλεισμένα airbnb ακόμα και σε μικρά Καλαβρυτοχώρια

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View