Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Dior, Παρίσι: Εμπνευση οι γυναίκες της Αντίστασης, front row είδωλο η Σαρλίζ Θερόν

Dior, Παρίσι: Εμπνευση οι γυναίκες της Α...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πλούσιες φούστες, η ανανεωμένη τσάντα Lady 95.22 και μια φαντασμαγορική εικαστική εγκατάσταση δέσποσαν στο show

Aνοιξε η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού:

Οι θρυλικές γαλλίδες αρτίστες Εντιθ Πιαφ και Τζουλιέτ Γκρεκό αλλά και η πρώτη Miss Dior, η αντιστασιακή αδελφή του ίδιου του Christian Dior, Κατρίν, ως αντισυμβατικά δημιουργικές προσωπικότητες ενέπνευσαν το Dior Show για τη σαιζόν fall winter 2023-2024. Με τίτλο «Valkyrie Miss Dior» η collection ενσωμάτωσε λουλουδάτα υφάσματα  από τα αρχεία του οίκου, παρουσιάστηκε  παρουσία πολλών διασημοτήτων και καταχειροκροτήθηκε. Η Maria Grazia Chiuri μας γύρισε πίσω στη δεκαετία του ’50 λανσάροντας πλούσιες φούστες και κομψά σακάκια με κεντημένα πανοφώρια. Επίσης με φεμινιστικό πάντα πνεύμα, εστίασε σε aviator jackets  και καμπαρντίνες από δέρμα, σε λευκά πουκάμισα με μαύρη γραβάτα, σε τσαλακωμένα υφάσματα και καρό πιε- ντε – πουλ, παραδοσιακά ταρτάν και λεοπάρ.  

Όπως τόνισε οι τιμώμενες μούσες της είχαν «υπονομεύσει τα θηλυκά στερεότυπα τα οποία ήταν μέρος της μεταπολεμικής νοοτροπίας». Σκηνικό ήταν μια φουτουριστική εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας, μια φαντασμαγορία σχημάτων και χρωμάτων, από την Πορτογαλίδα καλλιτέχνιδα Joanna Vasconcelos.

Η ανακοίνωση του label αναφέρει: «Η συλλογή Dior είναι πολύ ενδεικτική μίας θηλυκότητας που πάει κόντρα στο ρεύμα». Δεν είναι ευρύτερα γνωστό πως η αδελφή του ιδρυτή του οίκου μπήκε στην Αντίσταση από  τα πρώτα χρόνια, ακολουθώντας τον μεγάλο της έρωτα Hervé des Charbonneries, συνελήφθη, βασανίστηκε από τη Γκεστάπο και φυλακίστηκε από τους Ναζί. Μετά την απελευθέρωσή της, αποσύρθηκε σε μία φάρμα Προβηγκία όπου καλλιεργούσε τριανταφυλλιές για τη δημιουργία αρωμάτων.

Στην επίδειξη την μνημόνευσαν όχι μόνο τα άνθινα εμπριμέ αλλά και η τσάντα Lady 95.22 handbag, τα μαύρα γάντια και τα ρετρό γοβάκια. 

Οι επώνυμες παρουσίες

Οι influencers Κιάρα Φεράνι, Ολίβια Παλέρμο, Ελσα Χοσκ ήταν εκεί, η κόρη της Μόνικα Μπελουτσι, Ντέβα Κασέλ, οι ηθοποιοί Γκαλ Γκαντό και Αλεσάντρα Νταντάριο επίσης, αλλά η πανύψηλη super star Σαρλίζ Θερόν ήταν που ξεχώρισε front row, σε boho chic style. Mε nude make up, ξανθό καρέ, αρβύλες και φόρεμα με κρόσσια συνδυασμένο με παλτό μαγνήτισε τα βλέμματα.

* Ακόμα μια φορά ως σταθερό μοντέλο της Dior αυτοκρατορίας συμμετείχε η πατρινή Μαρία Αλεξανδρίδη, ανέδειξε ένα total black outfit με καπέλο.  

Σαελίζ Θερόν

Σαελίζ Θερόν

Ελσα Χοσκ

Ελσα Χοσκ

Αλεσάντρα Νταντάριο

Αλεσάντρα Νταντάριο

Γκαλ Γκαντό

Γκαλ Γκαντό

Ντέβα Κασέλ

Ντέβα Κασέλ

Κιάρα Φεράνι

Κιάρα Φεράνι

Oλίβια Παλέρμο

Oλίβια Παλέρμο

Μαρία Αλεξανδρίδη

Μαρία Αλεξανδρίδη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View