Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Louis Vuitton Menswear: Μετά τον αδικοχαμένο Virgil Abloh στο τιμόνι ο μουσικός Pharell Wiliiams

Louis Vuitton Menswear: Μετά τον αδικοχα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

O 39χρονος αμερικανός τραγουδοποιός, παραγωγός, ράπερ κ.α έχει συνεργαστεί και με άλλα fashion labels στο παρελθόν

Αλλαγή σελίδας στην ανδρική σειρά της Louis Vuitton μετά τον πρόωρο χαμό του πρωτοπόρου Virgil Abloh. Με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση χθες η γαλλική αυτοκρατορία έκανε γνωστή την έναρξη συνεργασίας με τον  μουσικό Pharell Williams, που αναλαμβάνει τη θέση του  creative director.

Ο οίκος ανάρτησε μία φωτογραφία του καλλιτέχνη, με τον οποίο μοιράζονται κοινό όραμα: «Ο Pharrell Williams είναι ένας οραματιστής του οποίου τα δημιουργικά σύμπαντα επεκτείνονται από τη μουσική στην τέχνη και στη μόδα, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως παγκόσμιο πολιτιστικό είδωλο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο τρόπος με τον οποίο σπάει τα όρια στους διάφορους κόσμους που εξερευνά, ευθυγραμμίζεται με την ιδιότητα της Louis Vuitton ως οίκου πολιτισμού, ενισχύοντας τις αξίες της καινοτομίας, του πρωτοποριακού πνεύματος και της επιχειρηματικότητας», έλεγε η ανάρτηση.

«Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Pharrell πίσω στο σπίτι μας, μετά τις συνεργασίες μας το 2004 και το 2008 για τη Louis Vuitton, ως τον νέο μας Δημιουργικό Διευθυντή για τις ανδρικές συλλογές. Το δημιουργικό του όραμα πέρα από τη μόδα θα οδηγήσει αναμφίβολα τη Louis Vuitton προς ένα νέο και πολύ συναρπαστικό κεφάλαιο», δήλωσε ο Pietro Beccari, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton.

Ποιος είναι

Ο 49χρονος Pharell Williams  διαθέτει έντονο προσωπικό style το οποίο συνδυάζει την urban κουλτούρα με την πολυτέλεια. Μάλιστα, το 2003 έγινε γνωστή η έντονη σχέση του με τη μόδα μετά τη δημιουργία του streetwear brand Billionaire Boys Club μαζί με τον Ιάπωνα σχεδιαστή Nigo, ο οποίος τώρα έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Kenzo. Στην πορεία του έχει σχεδιάσει για Chanel, Moncler, Αdidas και φυσικά με τον οίκο Louis Vuitton, για τον οποίο υπέγραψε στο παρελθόν σειρά γυαλιών και στη συνέχεια κοσμημάτων.

Παράλληλα έχει λανσάρει και το δικό του skincare brand, το Humanrace. Η πρώτη του συλλογή ως καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών συλλογών του Louis Vuitton θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2023. 

Καλλιτεχνικά ο Pharrell Williams έγινε γνωστός τη χρυσή δεκαετία των '90s χάρη στο συγκρότημα που συμμετείχε, τους The Neptunes. Στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα και παράλληλα ανέλαβε τη μουσική παραγωγή δεκάδων δίσκων, δημιουργώντας μια σειρά από νο. 1 singles. Hταν υποψήφιος 38 φορές για Grammy, εκ των οποίων τις 13 φορές νίκησε. Δύο τραγούδια του κέρδισαν υποψηφιότητα και για τα Όσκαρ το 2014 και 2017. Tο 2015 του απονεμήθηκε το Fashion Icon Award από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View