Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με ήλιο Τσικνοπέμπτη και Καρναβάλι των Μικρών- Τα δύο σενάρια για το τριήμερο της Αποκριάς

Πάτρα: Με ήλιο Τσικνοπέμπτη και Καρναβάλ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από τον Νικόλα Σερέτη

Με ήπιες καιρικές συνθήκες θα κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας με τον υδράργυρο σε τροχιά ανόδου.

Με «μπόλικο ήλιο» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και το Καρναβάλι των Μικρών, αναφέρει στο thebest.gr ο γεωλόγος-προγνώστης Νικόλας Σερέτης, εξηγώντας:

«Η σχετική αδράνεια στον καιρό συνεχίζεται μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, καθώς οι αντικυκλωνικές συνθήκες (υψηλές βαρομετρικές πιέσεις) θα επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Κάτι που συνεπάγεται γενικά αίθριο ουρανό, ασθενείς ανέμους και ανεκτά χειμερινές θερμοκρασίες. Τάση καιρικής ενεργοποίησης διαφαίνεται για την ερχόμενη εβδομάδα με τα στοιχεία να παραμένουν συγκεχυμένα ακόμη για το τριήμερο της Αποκριάς, ωστόσο υπάρχει ένα επικρατέστερο σενάριο την δεδομένη στιγμή».

Αναλυτικά:

Στην πόλη της Πάτρας και στην Αχαΐα γενικότερα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες μέχρι και την Κυριακή. Ο υδράργυρος θα ανέρχεται στους 13-15°C τα μεσημέρια και θα πέφτει στους 5-6°C τα πρωινά στην πόλη. Κατά 3-4°C πιο κρύα θα είναι στα ημιορεινά-ορεινά τμήματα και στην πεδινή δυτική Αχαΐα.

Η ερχόμενη εβδομάδα και το τριήμερο της Αποκριάς

Σαφείς ενδείξεις μίνι κακοκαιρίας στις αρχές τις εβδομάδας (Τρίτη & Τετάρτη) με λίγες βροχές και χιόνια (ημιορεινά-ορεινά) και βελτίωσης στο μέσον αυτής.

Για το τριήμερο της Αποκριάς δύο είναι τα σενάρια την δεδομένη στιγμή:

α) Σημαντική μεταβολή με βροχές και χιόνια (ημιορεινά-ορεινά) στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

β) Μετάθεση αυτής της μεταβολής για το τελευταίο 2ήμερο του μήνα (27-28/2), δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα και την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη.

Με τα τρέχοντα δεδομένα, υπάρχει προβάδισμα επικράτησης του δεύτερου σεναρίου.

Πτώση μεν αλλά όχι ακραία, όσον αφορά τον υδράργυρο, ο οποίος με μικρά σκαμπανεβάσματα φαίνεται να κινείται στα επίπεδα της εβδομάδας που διανύουμε.

Όλα τα προαναφερθέντα αποτυπώνονται και σχηματικά στο παρακάτω διάγραμμα, το οποίο απεικονίζει τον Μ.Ο. των προγνωστικών σεναρίων του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου (GFS) για την πόλη της Πάτρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις