Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Πώς θα είναι το ανακαινισμένο Μινιόν; Κυκλοφόρησαν καινούριες φωτογραφίες, ισπανικό το αρχιτεκτονικό γραφείο

Πώς θα είναι το ανακαινισμένο Μινιόν; Κυ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η εταιρεία Dimand με επικεφαλής τον πατρινό Δημήτρη Ανδριόπουλο επέλεξε την πρόταση του Minos Digenis Arquitectos

Γοργές οι εργασίες για την ολοκληρωτική αναγέννηση του ιστορικού κτιρίου του πολυκαταστήματος Μινιόν στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας.

Στο διεθνή διαγωνισμό για την ανακατασκευή του τελικά επιλέχθηκε η πρόταση που παρουσίασε το ισπανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Minos Digenis Arquitectos. Μιλάμε για το πελώριο οίκημα που χτίστηκε τη δεκαετία του 1940 αποτελώντας έναν θρυλικό shopping πολυχώρο – τον πρώτο στο είδος- που εξελίχθηκε σε δημοφιλέστατο τοπόσημο της πρωτεύουσας. Κυριολεκτικά μεσουρανούσε όπως αναπολούν οι παλιότερες γενιές. Μια μεγάλη πυρκαγιά το 1980 ανέκοψε την πορεία του και στη συνέχεια ναυαγούσαν οι όποιες απόπειρες ανοικοδόμησής του. Παραμένοντας κλειστό για δυο δεκαετίες, ήρθε η στιγμή που η εταιρεία κατασκευών και διαχείρισης ακινήτων Dimand, επικεφαλής τον πατρινό Δημήτρη Ανδριόπουλο, αποφάσισε να επενδύσει στην αναγέννησή του.

Όπως γνωστοποιήθηκε θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία και διαμερίσματα.

 

Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης

Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης

Η αρχιτεκτονική πρόταση προβλέπει τρία κομμάτια διαφορετικού χρώματος

 Η πρόταση που παρουσιάζει το γραφείο Minos Digenis Arquitectos βασίζεται στην άρθρωση των 3 διαφορετικών κτιρίων που θα συνθέτουν το εμπορικό κέντρο. Προβλέπεται σπονδυλωτή πρόσοψη που αποτελείται από ένα πλαίσιο κάθετων και οριζόντιων πηχών αλουμινίου, διαφορετικού χρώματος σε κάθε κτίριο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και φιλόδοξο βιοκλιματικό project μεικτής χρήσης που θα δώσει πνοή στο «παλιό» κέντρο της Αθήνας. Τα καταστήματα θα καταλαμβάνουν το ισόγειο και τους χαμηλούς ορόφους, τα γραφεία θα βρίσκονται στους πιο ψηλούς ορόφους, ενώ σχεδιάζεται η αξιοποίηση ενός από τα ακίνητα του συγκροτήματος για τη δημιουργία περίπου 30-40 διαμερισμάτων σε επιφάνειες που θα ξεκινούν από τα 60-65 τ.μ. και μέχρι τα 85 τ.μ. το καθένα. Η χρήση κατοικίας θα βρίσκεται σε αυτόνομο σημείο από το υπόλοιπο Μινιόν, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου. Τα διαμερίσματα θα εκτείνονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο όροφο.

 

 

 

Μια πρώτη γεύση από τα διαμερίσματα

Μια πρώτη γεύση από τα διαμερίσματα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View