Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απεργία εκπαιδευτικών: Κλειστά ή σε υπολειτουργία τα σχολεία σήμερα

Απεργία εκπαιδευτικών: Κλειστά ή σε υπολ...

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Κλειστά ή σε υπολειτουργία είναι σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν με απεργίες, συλλαλητήρια και αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, οι οποίες ξεκίνησαν πρώτα από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου.

 «Στον ελάχιστο χρόνο κυβερνητικής θητείας που απομένει είναι βέβαιο ότι η υπουργός Παιδείας θα εξαντλήσει και την ύστατη δυνατότητα αποδιάρθρωσης του δημόσιου σχολείου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ) καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης («αξιολογητές» και «αξιολογούμενους») να δηλώσουν τη συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή.

Δάσκαλοι και καθηγητές μέσω ειδικών εντύπων, πρέπει να δηλώσουν ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

«Καλούμε σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με πρώτο βήμα τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10:30 το πρωί. 

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις