Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Δημήτρης Ανδριόπουλος: Ο πατρινός πρόεδρος της Dimand στο πλευρό του πρωθυπουργού, ως πρωτεργάτης της ανάπλασης του Πειραιά

Δημήτρης Ανδριόπουλος: Ο πατρινός πρόεδρ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μεγάλο όνομα στο real estate ο συμπατριώτης επιχειρηματίας θα ξεκινήσει από την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της Παπαστράτος

O διαπρεπής και πολύπλευρος πατρινός επιχειρηματίας Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρόεδρος της κορυφαίας εταιρείας κατασκευών και real estate Dimand συνόδευσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μόραλη στην παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης του Δήμου Πειραιά, το οποίο αφορά στην αναμόρφωση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ιστορική, βιομηχανική περιοχή του Αγίου Διονυσίου με έμβλημα την επανάχρηση των εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος ως γραφεία διεθνών προδιαγραφών. Χώροι πράσινου και αθλητισμού και επιπλέον οικοδομές με επιπλωμένα διαμερίσματα έχει αναλάβει η Dimand σε συνεργασία- κοινοπραξία με το Δημόσιο και άλλες εταιρείες.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε μάλιστα για «υπόδειγμα συνεργασίας» και μια ανάπλαση που κεντρίζει τους επενδυτές αφού συνδέεται με την κατασκευή σταθμών Μετρό για σύνδεση με τη Βούλα. Οπως ανάφερε ο δήμαρχος: «Θέλουμε να δούμε τον Άγιο Διονύσιο να εξελίσσεται σε κύτταρο επιχειρηματικότητας και πολιτισμού».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος  υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «η μεταμόρφωση του Αγίου Διονυσίου θα είναι μια συνεχής διαδικασία, που στην ωρίμανσή της θα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχες πετυχημένες γειτονιές της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ ή του Βερολίνου. «Είμαι βέβαιος ότι το 2025 ο Δήμος Πειραιά θα έχει πετύχει κάτι μοναδικό. Με τα έργα που υλοποιούνται θα έχει ενώσει την περιοχή γύρω από τον σταθμό του Μετρό και του τρένου, με την Αγορά και τον Πύργο Πειραιά, θα συνεχίζει στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου από την οδό Σωτήρος στο Πασαλιμάνι και παραλιακά θα φτάνει έως το Μικρολίμανο, το Δελφινάριο και τελικά στο ΣΕΦ. Έτσι, ο Πειραιάς θα γίνει η Αφετηρία του παραλιακού μετώπου, που θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο» είπε.

Θυμίζουμε πως η Dimand του συμπατριώτη μας Δημήτρη Ανδριόπουλου δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Ρουμανία και έχει συνδεθεί με σημαντικά ακίνητα, πολύκροτες κατασκευές, μεγάλες εταιρικές συμφωνίες και γενικότερα με τολμηρές αναπτυξιακές κινήσεις. Πρόσφατα μάλιστα ο κ. Ανδριόπουλος έκανε μια δωρεά- έκπληξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών. Ανέλαβε το κόστος όλων των αναγκαίων μελετών για την ανάπλαση του κτιρίου της, που συνολικά  ξεπερνάει τις 420.000 ευρώ μετά από έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για ανανέωση σε τοίχους, δάπεδα, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις  κ.α.

 Ο κ. Ανδριόπουλος έχει εργαστεί παλιότερα ως υπάλληλος σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, ήταν ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου και διευθυντής ξενοδοχείου. Υπήρξε επίσης επικεφαλής των McDonalds Πειραιά και manager αθλητών στίβου (Τότε ανέλαβε ως μάνατζερ την πρώην πρωταθλήτρια μήκους Νίκη Ξάνθου με την οποία έγιναν ζευγάρι, στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή κατασκευάζοντας κατοικίες στην Πάτμο). Επιπλέον οργάνωσε την έξοδο της Superfast Ferries του Περικλή Παναγόπουλου στις γραμμές της Αδριατικής και ήταν πρωτεργάτης των ανοικτών εμπορικών κέντρων όπως το Smart Park στα Σπάτα. Ως διευθύνων σύμβουλος της Intradevelopment του Σωκράτη Κόκκαλη, διαχειρίστηκε το έργο ανακατασκευής του γηπέδου Καραϊσκάκη πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα τέλη του 2016, η ΚΑΡΟΛΟΥ ΑΕ, που συνδέονταν με την Dimand και το Δημήτρη Ανδριόπουλο πώλησαν στην Εθνική Πανγαία δύο ακίνητα στην Πάτρα, το ένα από τα οποία είναι το πρώην ξενοδοχείο «Μορέας» που προοριζόταν εξ αρχής να λειτουργήσει ως Moxy Hotel της αλυσίδας Marriott International. 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις