Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Παγκόσμια αίσθηση με το «ζωντάνεμα» της Yayoi Kusama στα megastores της Louis Vuitton

Παγκόσμια αίσθηση με το «ζωντάνεμα» της ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η 93χρονη γιαπωνέζα εικαστικός παρεμβαίνει ως γίγαντας ή τέρας σε κτίρια, αλλά και ως ρομπότ ή κούκλα σε βιτρίνες και corners

Πρωτοφανής στα χρονικά είναι η απήχηση της αβάν γκαρντ παρέμβασης της διάσημης μορφής της Yaoi Kusama στα καταστήματα του κολοσσού των υπερπολυτελών ειδών Louis Vuitton ανά τον κόσμο. Μέσω των social media ο σουρεαλιστικός διάκοσμος σε κτίρια και βιτρίνες έχει κάνει αίσθηση και γνωστοποιηθεί όσο τίποτα άλλο στο είδος του. Οι πολύχρωμες installations στα πελώρια καταστήματα του Παρισιού και της Νέας Υόρκης είναι οι δημοφιλέστερες και έχουν εξελιχθεί σε αξιοθέατα για τους επισκέπτες των συγκεκριμένων μεγαλουπόλεων αλλά και σε άλλα κοσμοπολίτικα μέρη όπως στο Τόκυο ή το Λονδίνο η όλη ιδέα γίνεται σημείο αναφοράς.

Παρίσι

Παρίσι

Nέα Υόρκη- Μανχάταν

Nέα Υόρκη- Μανχάταν

Θυμίζουμε πως οι χαρακτηριστικές βούλες της 93χρονης γιαπωνέζας εικαστικού πρωτοστατούν στην τελευταία collection του οίκου με τα πιο λαμπερά super models – Ζιζέλ, Μπέλα Χαντίντ, Κρίστι Τέρλιγκτον κ.α.- στην καμπάνια.  Η φιγούρα της Kusama όμως με το χαρακτηριστικό «καρέ» στα μαλλιά (που κάποιες φορές είναι κολοκύθα με κουκκίδες) έχει επισκιάσει τα πάντα. Σκαρφαλώνει ως Γκοτζίλα ή Κινγκ Κονγκ στα μέγαρα των megastores, μπαίνει ως κούκλα ή ρομπότ στις βιτρίνες, γίνεται αφίσα τεραστίων διαστάσεων και βιντεοεγκατάσταση σε ουρανοξύστες. Οσοι ταξιδεύουν σπεύδουν να φωτογραφίσουν το αναπάντεχο «ζωντάνεμά» της. Πρόσφατα στο thebest λάβαμε και την αντίστοιχη φωτογραφία του αλλά και βίντεο του συμπολίτη dj, καρναβαλιστή και επιχειρηματία Στέλιου Αποστολόπουλου που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για το καθιερωμένο πάρτι του Πατρινού Καρναβαλιού εκεί.  

Να πούμε επίσης ότι οι αναρτήσεις στο Instagram του οίκου συγκεντρώνουν εκατομμύρια likes. Οι φωτογραφίες του Στίβεν Μαϊζέλ με τις Μπέλα Χαντίντ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Ντέβον Αόκι, Ανκο Γιάι και πλήθος ακόμη διάσημων μοντέλων να ποζάρουν στο νέο πουά σύμπαν του brand έχουν κατακλύσει Instagram και TikTok. Το μήνυμα είναι πως η  τέχνη της Κουσάμα απευθύνεται σε όλους. Η Kουσάμα εμπνέεται από την επανάληψη, την αιωνιότητα και την ψευδαίσθηση ενός ατελείωτου χώρου. Τα διάσημα «Infinity Rooms» της εκφράζουν ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία.

 

 

 

Λονδίνο (Harrods)

Λονδίνο (Harrods)

Τόκυο

Τόκυο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View