Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Τα εκρηκτικά πουά της 92χρονης Kusama κατέλαβαν το Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης

Τα εκρηκτικά πουά της 92χρονης Kusama κα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Eνα υπαίθριο μουσείο με πελώρια φρούτα και λουλούδια αντικατοπτρίζει την εφηβική ψυχή της διάσημης γιαπωνέζας εικαστικού

Διψώντας για ταξίδια, σας ξεσηκώνουμε για Νέα Υόρκη με αφορμή μια celebrity της τέχνης. Το όνομά της είναι συνυφασμένο με τα θεαματικά polka dots ή αλλιώς πουά. Η 92χρονη πλέον γιαπωνέζα εικαστικός Yayoi Kusama, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και διάσημες καλλιτεχνικές μορφές της υφηλίου, τοποθετεί υπαίθρια έργα της στο Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης με τίτλο «Kusama: Cosmic Nature». Η δημιουργός που ως «παιδί» της χίππικης κουλτούρας καθιερώθηκε στο «Μεγάλο Μήλο» λόγω του εξπρεσιονιστικού της χιούμορ με τις σεξουαλικές αναφορές και τα ευρηματικά χάπενινγκς, επιστρέφει, γεμίζοντας 250 στρέμματα με γιγάντιες τουλίπες, ντάλιες, κολοκύθες, ηλίανθους κ.α.  

 Πριν λίγα χρόνια η τέχνη της αποτυπώθηκε πάνω σε τσάντες της Louis Vuitton και πριν μια διετία εγκατέστησε μια κίτρινη κολοκύθα στην place Vendome του Παρισιού. Αυτή τη φορά οραματίστηκε ένα πελώριο open air μουσείο γύρω από το Ωδείο Haupt αλλά και εσωτερικά στο κτίριο LuEsther της βιβλιοθήκης Mertz. H έκθεση εκφράζει χαρά και αισιοδοξία με έμπνευση την άνοιξη και τα εκρηκτικά της χρώματα. Το νεανικό βλέμμα της ασιάτισσας φαντάζει πιο λαμπερό από ποτέ.

Ανάμεσα στα αντιπροσωπευτικά έργα που παρουσιάζονται είναι τα Flower Obsession (2017/2021),  το Dancing Pumpkin (2020), το Narcissus Garden  το I Want to Fly to the Universe (2020) και το Infinity Mirrored Room—Illusion Inside the Heart (2020). Όλα αυτά συνοδεύονται από παράλληλη έκθεση με σκίτσα της Κουσάμα που χρονολογούνται από το 1945,  ενώ αναμένονται παράλληλες πολυπληθείς δράσεις για όλο τον κόσμο.

*Kusama: Cosmic nature | 10 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου 2021 |  Βοτανικός Κήπος Νέας Υόρκης
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View