Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Πήγαμε Dune: Μας παρέσυραν οι επικές εικόνες και ο σαδιστής ψυχάκιας Οστιν Μπάτλερ

Πήγαμε Dune: Μας παρέσυραν οι επικές εικ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μια θεαματική περιπέτεια φαντασίας με all star cast, ακόμα και για κόσμο που δεν συμπαθεί το είδος

Κάναμε εξαίρεση και πήγαμε σε κινηματογραφική υπερπαραγωγή φαντασίας, το πολυδιαφημισμένο Dune 2 στα Options Cinemas της Ακτής Δυμαίων. 

Συνοπτικά θα πούμε πως ο μέγας εικονολάτρης Ντενίς Βιλνέβ κυριολεκτικά λάμπει σκηνοθετικά, καθώς σχεδόν «νιώθεις» την ατέλειωτη άμμο της μυθικής χώρας του Αράκις και εξοικειώνεσαι με γιγάντια σκουλίκια, απειλητικά τρωκτικά και πολεμικές μηχανές. Μιλάμε για έναν πιο σοφιστικέ Τζορτζ Λούκας του σήμερα, που αγαπάει το εξωπραγματικό με υψηλή αισθητική.

Από εκεί και πέρα έχουμε τη σύγκρουση δυο κόσμων, Βορρά- Νότου με εντιεξουσιαστικό γενικό μήνυμα. Ο παραλληλισμός σμίγει το style «Λόρενς της Αραβίας» και «Ιησού της Ναζαρέτ» από τη μια, με  «Μονομάχο», «Νονό» και ντοκιμαντέρ περί ναζισμού από την άλλη. Αφθονο μπεζ της ερήμου σε αντιπαράθεση με φουτουριστικό μαύρο δηλαδή, ενδυματολογικά και σκηνογραφικά.

Ο πρωταγωνιστής Τιμοτέ Σαλαμέ μέσα σε sci-fi σκηνικό είναι ο ρομαντικός και ιδεαλιστής σωτήρας που αναζητάει καταφύγιο, υποστηρικτές και έρωτα. O κατατρεγμένος που αναγκάζεται να πείσει ως Μεσσίας. Με βλέμμα γεμάτο ευαισθησία, σχεδόν σε αιφνιδιάζει πάντως όταν επικρατεί σε σκηνές δράσης... Στο πλευρό του «ορφανού Πολ Ατρείδη» παρελαύνουν ονόματα της a- list του Χόλιγουντ – περισσότερο ως φιγούρες παρά ως χαρακτήρες. Ζεντάγια, Χαβιέ Μπαρδέμ, Σάρα Φέργκιουσον  σε μεγαλύτερους ρόλους, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τζος Μπρόλιν, Σάρλοτ Ράμπλινγκ,  Φλόρενς Πιου, Λέα Σειντού, Ανια Τέιλορ Τζόι σε μικρότερους.

Τελικά όμως είναι οι «κακοί» που σε καθηλώνουν περισσότερο. Ο βετεράνος Στέλλαν Σκάρσγκαρντ είναι μεταμορφωμένος πειστικά στον υπέρβαρο και γλοιώδη βαρώνο με τα σατανικά πλάνα. Ο 32χρονος καλιφορνέζος star Οστιν Μπάτλερ (που «έσκισε» στη βιογραφία του Elvis) είναι ο σαδιστής πολεμιστής των Χαρκόνεν που επιδίδεται σε βασανισμούς και φόνους εν ψυχρώ. Τον βλέπουμε φαλακρό και με εκφράσεις παραλογισμού, να αγωνίζεται στην αρένα και να ρίχνει τις πιο επιδέξιες μαχαιριές. Όπως έχει δηλώσει, πήρε επιπλέον 25 κιλά μυών για το Dune 2 και ένιωσε απελευθερωτικά που δεν έβλεπε τον εαυτό του στον καθρέφτη…

 

Οι πρωταγωνιστές στο περιοδικό Entertainment

Οι πρωταγωνιστές στο περιοδικό Entertainment

Το Dune 2 είναι ένα αμιγώς blockbuster φιλμ, σχεδόν τρίωρο, που συναρπάζει το θεατή ζωντανεύοντας το υπόλοιπο μισό πρώτο βιβλίο. Μια απόδραση από τα τετριμμένα. Και το σίκουελ πιθανόν να αποδεικνύεται ανώτερο από την πρώτη ταινία, γεγονός που σπανίζει. Aφήνει βέβαια υπονοούμενα για συνέχεια (ο Τιμοτέ εγκαταλείπει τη Ζεντάγια για τη Φλόρενς Πιου). 

 Ειδήσεις Τώρα

Valentino, αλλαγή έκπληξη: O Pierpaolo Piccioli φεύγει και ο Alessandro Michele έρχεται;

Γέφυρα: Μεγαλύτερη κίνηση την παραμονή της 25ης Μαρτίου σε σχέση με την Κυριακή του Καρναβαλιού

Το Ξηρόμερο των πανηγυριών της Αιτωλοακαρνανίας έγινε εγκατάσταση για τη Μπιενάλε Βενετίας!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View