Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Hotel 1, Place Vendôme με τη σφραγίδα Chopard: Πιο... Παρίσι δεν γίνεται!

Hotel 1, Place Vendôme με τη σφραγίδα Ch...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του πάνω από το εμβληματικό κατάστημα του κολοσσού κοσμημάτων

Απανωτές οι αναφορές στα διεθνή media στο ξενοδοχείο που άνοιξε ο διάσημος οίκος βαρύτιμων κοσμημάτων Chopard, στην καρδιά του Παρισιού, την ονομαστή Place Vendome.

Πάνω από τις ομώνυμες βιτρίνες που ζαλίζουν από τη  λάμψη των πετραδιών τους, ανακαινίστηκε το κλασικό ξενοδοχείο Vendome, που μετονομάστηκε σε Hotel 1, Place Vendôme. Το σκεπτικό παραπέμπει περισσότερο σε υπερπολυτελή κατοικία. Ανεβαίνοντας τη σκάλα, ανακαλύπτεις μόλις  5  υπνοδωμάτια και 10  σουίτες νεοκλασικής, παριζιάνικης αισθητικής.  Το design ανέλαβε ο Pierre-Yves Rochon – που έχει υπογράψει τα μεγαλοπρεπή Grand-Hôtel du Cap-Ferrat στη Γαλλική Ριβιέρα και Martinez στις Κάννες.

Με επιρροές από την εποχή του Ναπολέοντα και την ασιατική τέχνη, δηλαδή σκαλιστά έπιπλα, άνθινα ψηφιδωτά, animal τοιχογραφίες, σύνθετα γύψινα και αρχοντικούς πολυελαίους, καθώς και άφθονο χρυσό και καθρέφτες που θυμίζουν Βερσαλλίες, ο επισκέπτης βιώνει ένα παραμύθι. Ειδικά ένα καθιστικό με μωσαικό που έχει πολυφωτογραφηθεί, είναι εμπνευσμένο από την collection haute joaillerie  για τα 150 χρόνια της Chopard. Τα μπάνια είναι προφανώς βασιλικού τύπου. Τα υφάσματα και τα χαλιά βασίζονται σε ρομαντικά μοτίβα ενώ στις απλίκες έχουν σκαρφαλώσει παπαγάλοι και ροζ πουλιά.

Θυμίζουμε πως η Chopard είναι ελβετικό brand με πελατολόγιο που ξεκίνησε με τσάρους, σουλτάνους, πρίγκιπες. Είναι μόνιμος χορηγός του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών και διευθύνεται από τη γερμανική φαμίλια Scheufele. Όπως συμβαίνει γενικότερα με υπερπολυτελείς οίκους τελευταία, δοκιμάζεται πλέον και στη φιλοξενία και στην εστίαση.

Στην πλατεία Vendome, λίγα βήματα από το μυθικό ξενοδοχείο Ritz, η Chopard συναγωνίζεται τα κοσμήματα των γειτονικών  μπουτίκ Chanel και Dior. O κόσμος που επιλέγει το νέο ξενοδοχείο, στο γνωστό κτίριο του 18ου αιώνα, μπορεί να σερβιριστεί όπου θέλει. Τα κρουασάν και όλα τα αρτοποιήματα προέρχονται από το φούρνο Baptiste, που έχει ανακηρυχθεί ο καλύτερος του Παρισιού, ενώ τα γεύματα εστιάζουν σε διαχρονικά γαλλικά πιάτα, φουά γκρα και μια ευρηματική πικάντικη pavlova.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View