Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ο … influencer Λάνθιμος: Στο μικροσκόπιο τα ταρτάκια που συνεπήραν τη Μπέλα στο «Poor Things»

Ο … influencer Λάνθιμος: Στο μικροσκόπιο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το πολυσυζητημένο φιλμ ξεσήκωσε το ενδιαφέρον και για το γλυκό που εμφανίζεται ως υπέρτατη απόλαυση μετά το σεξ

Τι άλλο θα ακούσουμε για την τελευταία ταινία του διάσημου πλέον Ελληνα κινηματογραφιστή Γιώργου Λάνθιμου, που συλλέγει απανωτά διεθνή βραβεία;

Η ερμηνεία της Εμμα Στόουν, οι τολμηρές σκηνές, η ξεχωριστή αισθητική κοστουμιών, αφισών κλπ δεν είναι τα μόνα που έγιναν θέμα συζήτησης. Ακόμα και η σχέση του σκηνοθέτη με την πρωταγωνίστρια προκαλεί ερωτήματα και αμφισβήτηση. Τώρα διαβάζουμε για τα γλυκάκια που ανακαλύπτει η κεντρική ηρωίδα Μπέλα Μπάξτερ ταξιδεύοντας στη Λισαβώνα με υπερωκεάνειο.

Πρόκειται για τα παραδοσιακά πορτογαλέζικα ταρτάκια, ονόματι pastel de nata, τα οποία όταν τα δοκιμάζει αρνείται να σταματήσει να τρώει. Μένει εκστατική με τη γεύση τους και τα καταβροχθίζει. Ο Λάνθιμος τα παρουσιάζει μαζί με το σεξ, το ποτό, το διάβασμα, τα ταξίδια ως ένα ακόμα βήμα προς την ελευθερία και τη χειραφέτηση. Γίνονται δηλαδή σύμβολα απόδρασης της πρωτόγονης, καταπιεσμένης Μπέλα. «Who made this? We need more!» λέει όταν τα γεύεται.

 Μιλάμε λοιπόν για ιστορικά και εμβληματικά γλυκά της πορτογαλικής κουζίνας. Για τις πιο γνωστές τάρτες των Πορτογάλων. Αυτές τις μέρες έγιναν πιο διάσημες, τις ψάχνουν στο διαδίκτυο και αυξήθηκαν οι πωλήσεις τους.

Εχουν γέμιση μια κρέμα από αβγά, γάλα, ζάχαρη, βανίλια, ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζονται από κανέλα και άχνη. Πρωτοεμφανίστηκαν το 17ο αιώνα  ως συνταγή των μοναχών του Μοναστηριού των Ιερωνυμιτών της ενορίας Belem (μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO και ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά αξιοθέατα της Λισαβόνας). Τα ταρτάκια έχουν εξελιχθεί σήμερα οπτικά και έχουν ξεφύγει από τα στενά ευρωπαικά σύνορα εισβάλλοντας ακόμα και στην ιαπωνική κουζίνα. Κατά το Λάνθιμο αποτελούν ηδονή του ουρανίσκου, ικανά να ξεσηκώσουν τη μούσα του Εμμα Στόουν.

Ειδήσεις Τώρα

Σάββατο 17/2 το «Αχαιών Αγάπης Γεύμα» στο My Way, θα τραγουδήσει η Βασιλική Καραγιάννη

Ακόμα και η μεσογειακή ντίβα Μόνικα Μπελούτσι υπέκυψε στο ανδρόγυνο black & white

Το «Whiplash» του Ντάμιεν Σαζέλ θεωρείται η κορυφαία ταινία στην ιστορία του Sundance

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View