Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πέντε τροφές που κόβουν την όρεξη

Πέντε τροφές που κόβουν την όρεξη

Αποτελούν τα ιδανικά σνακ μέσα στην ημέρα

Η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για την ευεξία, πολλές φορές όμως δεν καταφέρνουμε να τηρούμε το πρόγραμμα στο οποίο έχουμε υποβάλει τον εαυτό μας, πολύ απλά, διότι οι τροφές που καταναλώνουμε δεν μας χορταίνουν για επαρκές χρονικό διάστημα.

 
Ενίοτε πέφτουμε στην παγίδα της μέτρησης θερμίδων, η οποία από μόνη της δεν μας εξασφαλίζει ότι δεν θα αναζητήσουμε κάποια νέα τροφή σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την κατανάλωση του προβλεπόμενου, με βάση το σώμα μας, αριθμού μονάδων παραγωγικής ενέργειας.

 
Εκατό θερμίδες πατατάκια δεν είναι το ίδιο με εκατό θερμίδες ωμό καρότο, κι αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα υπόψιν μας. Το σνακ μας λοιπόν πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη καλής ποιότητας, φυτικές ίνες ή υγιεινά λιπαρά, προκειμένου να αποτελεί μία επαρκή πηγή θερμίδων. Οι ειδικοί της διατροφής προτείνουν λοιπόν να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τις πέντε παρακάτω τροφές, αν θέλουμε να αισθανόμαστε κορεσμό και να επιτύχουμε την ισορροπία θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Αβοκάντο

Μπορεί να έχει γίνει μόδα και τα διάφορα σερβιρίσματά του να αποτελούν πηγή αρνητικών σχολίων από μία μερίδα του κόσμου, που θεωρεί π.χ. ότι το αβοκάντο τοστ είναι απλώς ένα κόλπο μάρκετινγκ, όμως τίποτα δεν μπορεί να απομειώσει τη διατροφική αξία αυτού του καρπού. Είναι γεμάτος με καλά λιπαρά και διαθέτει μεγάλη συγκέντρωση φυτικών ινών, ενώ η ουδέτερη γεύση του μάς δίνει τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, Μαζί με μία φρυγανιά υψηλής συγκέντρωσης σε φυτικές ίνες, είναι ίσως το ιδανικό σνακ για το βράδυ.

Βρώμη

 
Το δημητριακό με τις λίγες θερμίδες είναι εξαιρετικά πλούσιο σε φυτικές ίνες και χάρη στην ικανότητά του να απορροφά την υγρασία βοηθάει τον οργανισμό μας να αισθανθεί κορεσμό πολύ γρήγορα. Βέβαια, για κάθε μέρα πρέπει να επιλέγουμε κάποιο είδος βρώμης που δεν έχει επεξεργαστεί πολύ και δεν περιλαμβάνει σάκχαρα ή άλλα προσθετικά που μπορούν να αναιρέσουν τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ένας καλός συνδυασμός είναι αυτός με κάποιο φυτικό ρόφημα και πολλά μπαχαρικά.

Γιαούρτι

 
Όταν αναφερόμαστε στο γιαούρτι μιλάμε για την ελληνική εκδοχή του, που περιλαμβάνει ζωντανούς μύκητες και είναι απαλλαγμένη από ζάχαρη. Αν δεν μπορούμε να το φάμε σκέτο, μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό κομμάτια από φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, καθώς και λίγη βρώμη, η οποία συνδυάζεται ιδανικά με το συγκεκριμένο υλικό και αν μπει στο ψυγείο μαζί του αποβραδίς μάς δίνει τα λεγόμενα «overnight oats», που μπορούμε να τα καταναλώσουμε αντί για γλυκά.

Ξηροί καρποί

Συνδυάζουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά, με αποτέλεσμα να κρατούν το επίπεδο της ινσουλίνης στο αίμα μας σταθερό. Ο διατροφικός τους πλούτος περιλαμβάνει επιπλέον βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι το αλάτι και η τυχόν υπερ-επεξεργασία τους, επιλέγοντας ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς, τους οποίους καταναλώνουμε σε περιορισμένες ποσότητες.

Αυγά

Η πιο κλασική πηγή πρωτεΐνης σε διάφορες μορφές, το αυγό είναι μία εξαιρετική τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που δεν διαταράσσει τα επίπεδα της ινσουλίνης στο σώμα και σβήνει την πείνα μας, ακόμα και σε μικρή ποσότητα. Συνδυάζεται τέλεια με λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως το σπανάκι ή το μπρόολο, για ποικιλία στη γεύση και ακόμα μεγαλύτερο κορεσμό.

 πηγη marieclaire.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life