Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Cartier Love Bracelet: Το διασημότερο βραχιόλι στον κόσμο και η ιστορία του

Cartier Love Bracelet: Το διασημότερο βρ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Είναι από τα κοσμήματα που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου σύμφωνα με το Harper’s Bazaar

Τις ημέρες των Χριστουγέννων φοράμε και χαρίζουμε κοσμήματα περισσότερο από άλλες περιόδους του χρόνου και όπως φαίνεται πέρα από περιστασιακά trends, τα all time classic κομμάτια παραμένουν μεγάλοι πειρασμοί σε διεθνή κλίμακα. Ένα από αυτά είναι το Cartier Love Bracelet του κολοσσού της high jewelry, Cartier. Eνα αναγνωρίσιμο βραχιόλι που συναγωνίζεται σε δημοτικότητα τις πέρλες της Chanel, τα ρολόγια της Rolex, ή τα «Serpenti» της Bulgari.

Σύμφωνα με το περιοδικό Harper’s Bazaar πρωταγωνιστεί σήμερα στις αναζητήσεις των χρηστών της Google στον τομέα των κοσμημάτων και αναμφίβολα αποτελεί επένδυση. Είναι best seller σε πολυκαταστήματα όπως τα Harrods και Selfridges αν και οι τιμές του ξεκινούν από 7000 λίρες (η φθηνότερη εκδοχή). Δημιουργήθηκε πριν μισό αιώνα περίπου.

Συγκεκριμένα, το 1969  το σχεδίασε ο  Ιταλός jewellery designer Aldo Cipullo για τον οίκο Cartier ως «μοντέρνα unisex χειροπέδα». Στολίζεται από τις χαρακτηριστικές βίδες, οι οποίες είχαν ήδη καθιερωθεί στο ρολόι Cartier Santos. Λανσάρεται ως σύμβολο αγάπης και δέσμευσης. Το δώρισαν ο δούκας στη δούκισσα του Windsor, το μοιράστηκαν Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον, Αλι Μακ Γκρο και Στιβ Μακουήν. Το ανέδειξαν από τη Σοφία Λόρεν ως τη… Μέγκαν Μαρκλ.

Πού οφείλεται η  τεράστια απήχησή του;

 Σύμφωνα με τον Pierre Rainero, director of image- style- heritage του Cartier «Αποτελεί παγκόσμια επιτυχία γιατί συνδυάζει δυο διαστάσεις, το design και το συμβολισμό, βασισμένες σε μια απλή ιδέα. Το Love Bracelet έχει γίνει μόνιμο προιόν και αναπόσπαστο κομμάτι του modern style». 

Ειδήσεις Τώρα

Οι 10 κορυφαίες τηλεοπτικές εκπομπές όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Variety

Οι ειδικοί αποφάνθηκαν: Η Γκουίνεθ Πάλτροου στο δικαστήριο σημάδεψε τη μόδα του 2023

«Αnastasia, the musical»: Ανεμος… Broadway με επικεφαλής τη Demy στο Παλλάς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View