Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Οι ειδικοί αποφάνθηκαν: Η Γκουίνεθ Πάλτροου στο δικαστήριο σημάδεψε τη μόδα του 2023

Οι ειδικοί αποφάνθηκαν: Η Γκουίνεθ Πάλτρ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα looks της όρισαν το λεγόμενο «quite luxury» ή «billionaire chic» απασχολώντας ακόμα και τον Guardian

H χρονιά που φεύγει είχε αρκετές ηχηρές stylish στιγμές που πολυσυζητήθηκαν και επηρέασαν την ευρύτερη αγορά της μόδας.

H περιοδεία της Μπιγιονσέ με τα πλέον εξωφρενικά κοστούμια των διασημότερων designers του πλανήτη, το βεστιάριο της Barbie – Μάργκο Ρόμπι με το άφθονο ροζ και τα κουκλίστικα ρούχα, τα «βρακάκια» της Miu Miu, οι διαφάνειες από αστραφτερά δίχτυα και τα vintage γοβάκια Mary Jane, τα πουκάμισα με τις γραβάτες και το αστείρευτο black & white είναι κάποιες από αυτές.

Όμως εκείνο που διάλεξαν οι ειδικοί ως στίγμα της χρονιάς και προκάλεσε τα περισσότερα δημοσιεύματα στα media ήταν η εικόνα της αμερικανίδας star Γκουίνεθ Πλάτροου στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η 51χρονη ηθοποιός και κάτοχος Οσκαρ, δαιμόνια επιχειρηματίας και παραγωγός, τέθηκε επικεφαλής του κινήματος «quite luxury» δηλαδή της «ήσυχης πολυτέλειας» όντας κατηγορούμενη για ένα ατύχημα σε ski resort το 2016. Οι εμφανίσεις της μπροστά στην έδρανα μετέτρεψαν τελικά σε πασαρέλα το συμβάν. Γιατί τα επίσημα outfits που θαμπώνουν στο red carpet δεν μπορούν να φορεθούν εύκολα στη ζωή μιας μέσης γυναίκας. Αυτά που έδειξε όμως η Γκουίνεθ- η μάλλον κάποια παρόμοια- μπορούν.

Η πασίγνωστη πρωταγωνίστρια επιμένει σε ήρεμα, διαχρονικά κομμάτια που δεν «φωνάζουν» από μακριά. Αποφεύγει τα πολύ έντονα χρώματα, τα θεαματικά εμπριμέ, τα σήματα των οίκων και τα αξεσουάρ – υπερπαραγωγές, ενώ συνήθως δείχνει άβαφη. Στο δικαστήριο επέλεξε πολύ μαύρο, σκούρο μπλε, χακί, απαλό ροζ, καφέ, γκρι. Σακάκια, πουκάμισα, πλεκτά με λιτό σχεδιασμό και ένα κοστούμι σύγχρονης γραμμής πολυφωτογραφήθηκαν πάνω της. Όλα ενώ φαίνονταν απλά, διέθεταν εξαιρετική ποιότητα υφασμάτων και τέλεια ραφή ενώ μπορούν να μείνουν στη ντουλάπα για χρόνια. Η Γκουίνεθ λατρεύει πανάκριβα μινιμαλιστικά labels όπως The Row και Celine, ενώ αναδεικνύει ταυτόχρονα τη δική της εταιρία G Label by Goop. Oσοι παρακολουθούν τη μόδα μπόρεσαν βέβαια να αναγνωρίσουν πως διάλεξε φημισμένα statement ρούχα και αξεσουάρ όπως ένα κασμιρένιο παλτό Loro Piana, γυαλιά Ray-Bans, τρακτερωτές μπότες Prada κ.α. Oμως όλα αυτά δεν ήταν καθόλου φανταχτερά. Μάλιστα αγκάλιαζαν το σώμα με άνεση ως πρακτικά «εργαλεία» ενός υποδειγματικού office day look.

Mπαίνοβτας στο δικαστήριο

Mπαίνοβτας στο δικαστήριο

Πολλά δημοσιεύματα σε fashion περιοδικά επέμειναν πως παρότρυνε το αγοραστικό κοινό να αναζητήσουν ποιοτικά προιόντα που «μένουν» δίχως να δείχνουν πρόχειρα και φθηνά, αφήνοντας το εντυπωσιακό styling για εξαιρετικές περιστάσεις – όπως άλλωστε κάνει και η ίδια. Επιπλέον, ακόμα κι αν διαθέτει άψογη σιλουέτα απέφυγε οτιδήποτε στενό και αποκαλυπτικό, αλλά και τακούνια που εμποδίζουν το βάδισμα.

Ο Guardian αποκάλεσε το ύφος της «Uniqlo for billionaires» ή «Billionaire chic» επισημαίνοντας πως κάποιος που έχει μάθει να ζει στα πλούτη, δεν αγχώνεται να το διατυμπανίσει. Εγραψε μάλιστα πως η Γκουίνεθ επιλέγει labels που προτιμάει και ο κροίσος Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak.

Oσο για τις beauty συνήθειές της, τα μαλλιά της είναι ή τελείως φυσικά είτε ελαφρώς στυλιζαρισμένα ενώ στο μακιγιάζ επιτρέπει στον εαυτό της μόνο διακριτική μάσκαρα, ελαφριές nude σκιές και κραγιόν, που φαντάζουν σχεδόν αόρατα. Το πρόσωπό της δεν αποκαλύπτει καμία δραστική αισθητική επέμβαση, αντιθέτως προβάλλει με φυσικότητα την ηλικία της.

Σε μεταγενέστερο στιγμιότυπο με ρευστό φ...

Σε μεταγενέστερο στιγμιότυπο με ρευστό φόρεμα και Birkenstock

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View