Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Ο "Ναπολέων" - Χοακίν Φίνιξ κέρδισε τη μάχη των εισιτηρίων στο εγχώριο box office

Ο "Ναπολέων" - Χοακίν Φίνιξ κέ...

Η επική ταινία του βετεράνου Ρίντλει Σκοτ που προβάλλεται και στην Πάτρα κατέκτησε το ενδιαφέρον των σινεφίλ και το 4ήμερο της πρεμιέρας της έφτασε τα 43.000 εισιτήρια πανελλαδικά

Αρκετά καλά ξεκίνησε η διάρκειας δυόμιση ωρών επική περιπέτεια «Ναπολέων» του βετεράνου σκηνοθέτη Ρίντλει Σκοτ με τον Χοακίν Φίνιξ εντυπωσιακό στον κεντρικό ρόλο του Γάλλου στρατηγού και μετέπειτα αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη και με την Βανέσα Κίρμπι ως Ιωσηφίνα να κλέβει σχεδόν την παράσταση. Η ταινία με καλύτερες στιγμές της, την μεγάλη σκηνή της μάχης του Αούστερλιτς και τη σκηνή που ο Ναπολέων πηγαίνει στην Ιωσηφίνα από την οποία έχει πάρει πλέον διαζύγιο καθώς δεν του έκανε τον πολυπόθητο γιο, το μωρό που απέκτησε ο ίδιος με άλλη γυναίκα, πέτυχε ένα αναμενόμενα θεαματικό άνοιγμα στις Ελληνικές αίθουσες (είχε εξάλλου διαφημιστεί και πολύ) κόβοντας το 4ήμερο της πρεμιέρας της, 23-26/11/2023, σύμφωνα με τον πίνακα του flix.gr, σε 151 αίθουσες πανελλαδικά, 43.000 εισιτήρια.

Η ταινία «Ναπολέων» όπου παίζει και ο Ρούπερτ Έβερετ τον Βρετανό στρατηγό Ουέλινγκτον, προβάλλεται και στην Πάτρα, τόσο στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε όσο και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη. Σύμφωνα με το flix.gr, η ταινία που ενδεχομένως να «τσιμπήσει» και κάποιες υποψηφιότητες σε βασικές κατηγορίες στις Χρυσές Σφαίρες και στα Όσκαρ, «έπιασε» τον παλμό & το ενδιαφέρον του μεγάλου κοινού και ποικίλων ηλικιών τόσο στα multiplex όσο και στα μονά σινεμά.

Το θέμα είναι βέβαια αν θα μπορέσει στη δεύτερη εβδομάδα του να κρατηθεί ψηλά καθώς θα έχει να συναγωνιστεί τη «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα με την Καρυοφυλλιά Καραμαπέτη που ντεμπουτάρει την Πέμπτη 30/11 με τις προκρατήσεις ήδη να είναι πολλές.

Το έπος του ακαταπόνητου Ρίντλεϊ Σκοτ παρά κάποια σχόλια για μία μάλλον επίπεδη ταινία και μία «πειραγμένη» βιογραφία (το «Βήμα» πάντως έκανε λόγο για ένα συνεπές και μελαγχολικό πορτρέτο) προσφέρει αρκετό θέαμα και το σημαντικότερο σε κάνει μετά να ανατρέξεις στα ιστορικά βιβλία και να διαβάσεις για τον περιβόητο Ναπολέοντα που τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής του, έως το 1821 που πέθανε τα πέρασε εξόριστος σ’ ένα μικρό νησί, την Αγία Ελένη.

Στο εξωτερικό, ο «Ναπολέων» έμεινε 2ος στο Αμερικάνικο box office, πίσω από την δυστοπική περιπέτεια «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes» που κράτησε & πάλι την πρωτιά και παγκοσμίως έχει φτάσει τα 155 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις (στη χώρα μας κοντεύει τα 40.000 εισιτήρια). Ο «Ναπολέων» ξεκίνησε στις ΗΠΑ με περίπου 32,5 εκατ. δολάρια αξιοποιώντας και το εορταστικό κλίμα της Ημέρας των Ευχαριστιών, συν ακόμη 46,3 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο, νούμερο που το λες επιτυχημένο.

Την ίδια ώρα η «Ευχή - Wish» των Κρις Μπακ, Φον Βερασανθόρν, το νέο animation φιλμ της εταιρείας Disney, ξεκίνησε με 31,7 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ συν ακόμη 17,3 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο σύμφωνα με το boxofficemojo.

Στη χώρα μας η νέα δημιουργία της Ντίσνει (παίζεται και στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα) πήρε τη 2η θέση του box office με κάτι λιγότερο από 20.000 εισιτήρια το 4ήμερο της πρεμιέρας της (για την ακρίβεια έκοψε σε 130 αίθουσες πανελλαδικά, 18.784 εισιτήρια).

Επιμέλεια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil