Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Η πολυαναμενόμενη ταινία εποχής "Ναπολέων" με τον Χοακίν Φίνιξ από την Πέμπτη 23/11 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Η πολυαναμενόμενη ταινία εποχής "Να...

Η ταινία σε σκηνοθεσία του Ρίντλει Σκοτ θα παίζεται στις 18.45 και στις 21.30 έως και την Τετάρτη 29/11

Τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, στην Πάτρα θα προβληθεί η πολυαναμενόμενη ταινία εποχής «Ναπολέων» σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Βρετανού δημιουργού Ρίντλει Σκοτ.

Πιο συγκεκριμένα από την Πέμπτη 23/11 έως και την Τετάρτη 29/11/2023 στις 18:45 και 21:30 θα προβάλλεται η ταινία παραγωγής 2023 «Ναπολέων».

Διάρκεια: 158 λεπτά.

Κατηγορία: Βιογραφική, Περιπέτεια, Δράσης.

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ (Ο Μονομάχος).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χοακίν Φίνιξ, Βανέσα Κίρμπι, Ταχάρ Ραχίμ, Μάθιου Νίνταμ, Λουντιβίν Σανιέ, Γκάβιν Σπόουκς, Μπεν Μάιλς, Φιλ Κόρνγουελ.

Σενάριο: Ντέιβιντ Σκάρπα.

Η ταινία «Ναπολέων» είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία «Joker», Joaquin Phoenix. Η ταινία, μια πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη Ridley Scott (Θέλμα και Λουίζ, Blade Runner) αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του Βοναπάρτη στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, την Ιωσηφίνα, προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στο τίποτα και κατέκτησε τα πάντα - με τίμημα. Η μνημειώδης ζωή, η άνοδος και η πτώση του Ναπολέοντα, του αγοριού από την Κορσική που έγινε Αυτοκράτορας, μέσα από τη σχέση του με την Ιωσηφίνα, τη γυναίκα της ζωής του.

Η φιλόδοξη επική ταινία ασχολείται με την άνοδο και την πτώση ενός εμβληματικού άντρα (στρατιώτη, τυράννου, οραματιστή), μέσα από την ευμετάβλητη πορεία της καθοριστικής ερωτικής σχέσης του. Το ρόλο του Ναπολέοντα έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν ο Ροντ Στάιγκερ, ο Μάρλον Μπράντο, κ.α.

Μουσική: Μάρτιν Φιπς

Διανομή: Feelgood Entertainment.

*Η πιο τελευταία ταινία σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ, που είδαμε στην μεγάλη οθόνη ήταν πρόπερσι το πολυσυζητημένο «House of Gucci».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil