Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις αίθουσες ο "Ναπολέων" του Ρίντλει Σκοτ - Αιχμές για ιστορικές ανακρίβειες

Ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις αίθουσες ο...

Ο βετεράνος σκηνοθέτης φρόντισε να δώσει απάντηση στα όσα λέγονται - Η εντυπωσιακή από το τρέιλερ ταινία, θ' αρχίσει να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες από τις 23/11/2023

Ο 85χρονος Βρετανός σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ απήντησε με ένα απλό μήνυμα σε όσους επισημαίνουν ανακρίβειες στη νέα πολυαναμενόμενη, επική ταινία του με τίτλο «Napoleon», κι αυτό ήταν: «Αποκτήστε ζωή».

Η νέα ταινία του σημαντικού σκηνοθέτη με πρωταγωνιστή τον 49χρονο, βραβευμένο με Όσκαρ για το «Τζόκερ», το 2020, Αμερικανό ηθοποιό Χοακίν Φίνιξ ως τον Γάλλο αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη του 19ου αιώνα θα κυκλοφορήσει σύντομα και πιο συγκεκριμένα στις Ελληνικές αίθουσες την αναμένουμε από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 με το σχετικό διαφημιστικό πόστερ να φιγουράρει και να εντυπωσιάζει στο φουαγιέ των Options Cinemas στη Βέσο Μάρε.

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της ανόδου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη (έζησε από το 1769 έως το 1821) στην εξουσία και της ταραχώδους σχέσης του με την αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα ντε Μπωαρναί, την οποία υποδύεται η υποψήφια για Όσκαρ, ηθοποιός Βανέσα Κίρμπι.

Αν και ορισμένοι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει το ιστορικό δράμα «αριστούργημα», κάποιοι έριξαν μία πιο λεπτομερή ματιά στο διαφημιστικό τρέιλερ και έχουν εντοπίσει στοιχεία που δεν ταιριάζουν με τα όσα αναφέρονται στα βιβλία ιστορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας The Independent.

Ο ιστορικός Νταν Σνόου ανέλυσε ορισμένα παραδείγματα απόκλισης από τα ιστορικά γεγονότα σε βίντεο στο TikTok. Ένα από τα θέματα στα οποία στάθηκε ο Σνόου είναι η ιδέα ότι ο Ναπολέων «ήρθε από το πουθενά», όπως αναφέρεται στην αφίσα. «Ο πατέρας του ήταν, στην πραγματικότητα, αριστοκράτης» παρατήρησε ο ιστορικός.

Ο Χοακίν Φίνιξ πάντως που αρέσκεται σε ιδιαίτερους ρόλους και ερμηνείες όπως όταν ενσάρκωσε υποδειγματικά τον τραγουδιστή Τζόνι Κας στο «Walk the line» ή όταν έπαιξε στο αρκετά εγκεφαλικό “The Master” του Πολ Τόμας Άντερσον ή τον Ιησού Χριστό στη «Μαρία Μαγδαληνή» το 2018, δείχνει εντυπωσιακός στον ρόλο και απομένουν λίγες μέρες έως ότου τον δούμε στη μεγάλη οθόνη και το επιβεβαιώσουμε.

Στην πολύκροτη ταινία που στις ΗΠΑ ντεμπουτάρει στις 22/11 ενώ κατόπιν θα βγει στην πλατφόρμα της Apple+, παίζουν και οι Εντουάρ Φιλιπονέ, Γιουσέφ Κερκούρ, Μάθιου Νίνταμ και Κόρμακ Χάιντ-Κόριν ενώ το σενάριο υπογράφει ο Ντέιβιντ Σκάρπα.

Να θυμίσουμε πως ο Φίνιξ είχε ξανασυνεργαστεί με τον Ρίντλει Σκοτ στον τιμημένο με Όσκαρ καλύτερης ταινίας "Μονομάχο - Gladiator" το 2001 όπου & είχε υποδυθεί τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κόμμοδο πλάι στον Ράσελ Κρόου.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ο Ρίντλει Σκοτ.

Ο Ρίντλει Σκοτ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight