Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Δύο σινεφίλ δημιουργίες από την Πέμπτη 9/11 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Πάτρα: Δύο σινεφίλ δημιουργίες από την Π...

Θα προβάλλονται έως και την Τετάρτη 15/11 τα φιλμ "Στο Γραφείο των Καθηγητών" και «The Royal Hotel»

Δύο νέες ταινίες που αναμένεται να προσελκύσουν τους σινεφίλ θα παίζονται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη από την Πέμπτη 9/11 έως και την Τετάρτη 15/11/2023.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβολών που ανακοινώθηκε, στις 19.30 θα παίζεται η ταινία «Στο Γραφείο των Καθηγητών - Das Lehrerzimmer / The Teachers' Lounge».

Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ Γερμανικής παραγωγής 2023, σε σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ, που χαρακτηρίστηκε από τους Γερμανούς κριτικούς ως το «νέο διαμάντι του Αμβούργου» και «ελπίδα για το Όσκαρ».

Πρωταγωνιστούν οι: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου, Μίχαελ Κλάμερ.

Διάρκεια: 98 λεπτά.

H Κάρλα είναι μία 30χρονη καθηγήτρια μαθηματικών στα πρωτάκια ενός γερμανικού Γυμνασίου. Πρωτάκι και η ίδια, νεοφερμένη στο σχολείο ψάχνει τα πατήματά της - τόσο απέναντι στα ατίθασα, με τις ορμόνες τους να βράζουν 12χρονα, όσο κι ανάμεσα στους συναδέλφους της στο Γραφείο των Καθηγητών, οι οποίοι μοιάζουν πιο συμβιβασμένοι, πιο συστημικοί, πιο βολεμένοι. Όχι, η Κάρλα είναι ιδεαλίστρια, κουβαλά στο ελαφίσιο βλέμμα της αυτή την λαχτάρα να επιδράσει, να πειθαρχήσει, να εμπνεύσει, να διδάξει. Στο Γραφείο των Καθηγητών κάθεται μακριά από τα πηγαδάκια, κοιτάει τη δουλειά της.

Αποφεύγοντας μονοδιάστατες διδακτικές κορώνες, ο Ιλκέρ Τσατάκ, Γερμανός με Τουρκικές ρίζες καταγωγής παραδίδει μαθήματα μελετημένου σεναρίου, masterclass ερμηνειών και σκηνοθετική διατριβή στο πώς να μεταμορφώσεις ένα κοινωνικό δράμα σχολικού δωματίου σε αγωνιώδες θρίλερ.

Βραβείο Καλύτερης Γερμανικής Ταινίας και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Όσκαρ 2024.

Γράφτηκε επίσης ότι έχουμε να δούμε τέτοιο σχολικό δράμα από το φιλμ «Ανάμεσα στους τοίχους» του Λοράν Καντέ το 2008.

Το περιοδικό Αθηνόραμα έγραψε: «ένας κοινωνικός μικρόκοσμος γεμάτος αντιθέσεις γεννά ηθικά διλήμματα, τα οποία μέσα από ένα σφιχτογραμμένο σενάριο παίρνουν διαστάσεις ψυχολογικού θρίλερ».

Διανομή από Cinobo.

Στην βραδινή προβολή των 21.30 θα παίζεται η ταινία «The Royal Hotel» (διανομή από την The Film Group).

Σκηνοθεσία: Kitty Green

Σενάριο: Kitty Green & Oscar Redding

Παίζουν οι ηθοποιοί: Jessica Henwick, Julia Garner, Herbert Nordrum.

Διάρκεια: 91 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής: 2023

Είδος ταινίας: Θρίλερ.

Μετά το εξαιρετικό φιλμ "Assistant", η ανερχόμενη σκηνοθέτρια Κίτι Γκριν επιστρέφει με το θρίλερ "Royal Hotel" που μάλιστα προβλήθηκε και πριν λίγο καιρό στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία ακολουθεί τις κολλητές φίλες Χάνα (Τζούλια Γκάρνερ) και Λιβ (Τζέσικα Χένγουικ) που ταξιδεύουν στην Αυστραλία και πιάνουν μία προσωρινή δουλειά στο μπαρ του ξενοδοχείου «The Royal Hotel» σε μια απομονωμένη πόλη. Όταν όμως τα αστεία και η συμπεριφορά των θαμώνων ξεπεράσουν τα όρια, οι δύο κοπέλες θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε μια ανησυχητική κατάσταση που ξεφεύγει όλο και περισσότερο από τον έλεγχό τους.

Το «The Royal Hotel» είναι ένα Αυστραλιανής παραγωγής ψυχολογικό θρίλερ του 2023. Παίζουν και οι Toby Wallace και Hugo Weaving.

"The Royal Hotel".

"The Royal Hotel".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil