Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

«Light Falls»: Η νέα ταινία του καταξιωμένου κινηματογραφιστή Φαίδωνα Παπαμιχαήλ

«Light Falls»: Η νέα ταινία του καταξιωμ...

Πρόκειται για θρίλερ & θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στο Tallinn Black Nights Film Festival

Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του καταξιωμένου Έλληνα κινηματογραφιστή Φαίδωνα Παπαμιχαήλ με τίτλο «Light Falls» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στο Tallinn Black Nights Film Festival (POFF).

Το «Light Falls» είναι ένα θρίλερ γεωργιανής, αλβανικής, ελληνικής και γερμανικής συμπαραγωγής και το σενάριο του επικεντρώνεται σ’ ένα ζευγάρι δύο νεαρών γυναικών από το Λος Άντζελες που κάνει διακοπές σε ένα ελληνικό νησί. Κατά την διάρκεια της παραμονής του αποφασίζει να εξερευνήσει ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο. Ένα ατύχημα και η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων πυροδοτούν ένα κύκλο βίας και εκδίκησης.

Πρωταγωνιστούν οι Νίνι Νεμπιέριτζε (Nini Nebieridze), το μοντέλο Ελένσιο και ο Μάκης Παπαδημητρίου μαζί με τους Σίλβιο Γκόσκοβα (Silvio Goskova), Γιούργκεν Μάρκου (Jurgen Marku), Αουλόνα Λούπα, Λάσα Ζαμπακίτζε (Lasha Zambakhidze) μεταξύ άλλων, σε σενάριο Σβεν Νταγκόνες (Sven Dagones).

Η ταινία του 61χρονου Φαίδωνα Παπαμιχαήλ - Phedon Papamichael είχε παρουσιαστεί και στο περασμένο Cannes Film Festival. Αξίζει να θυμίσουμε πως η δουλειά του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ ως διευθυντή φωτογραφίας θεωρείται εξαιρετική. Η πιο τελευταία του δουλειά ήταν στη φετινή ταινία – υπερπαραγωγή του James Mangold “Indiana Jones and the Dial of Destiny” με τον Χάρισον Φορντ. Ο Papamichael είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας για την ταινία του Alexander Payne “Nebraska” το 2019 καθώς και για το φιλμ του Aaron Sorkin “The Trial of the Chicago 7” το 2021.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture