Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Έφτασε η μεγάλη στιγμή: Η νέα ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς - Χάρισον Φορντ από 29/6 στις αίθουσες - Στην Πάτρα, στη Βέσο Μάρε

Έφτασε η μεγάλη στιγμή: Η νέα ταινία του...

Η ακριβή ταινία σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ είχε κάνει την πρεμιέρα της στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών όπου αποθεώθηκε ο Χάρισον Φορντ

H μεγάλη στιγμή έφτασε και από την Πέμπτη 29/6/2023 στη χώρα μας και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, ξεκινά να προβάλλεται η ολοκαίνουρια ταινία με τον ατρόμητο αρχαιολόγο Ιντιάνα Τζόουνς με τον βετεράνο πλέον σταρ Χάρισον Φορντ για μία ακόμη φορά να τον υποδύεται και να ξεχωρίζει.

Η ταινία με τίτλο «Indiana Jones and the Dial of Destiny – Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου» είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο πρόσφατο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών όπου παρέστη και ο Χάρισον Φορντ που στις 13 Ιουλίου γίνεται αισίως 81 ετών.

Σύμφωνα με το στόρι της νέας ταινίας που αναμένεται να πάει καλά εμπορικά, το 1969, ο Αμερικανός αρχαιολόγος Ιντιάνα Τζόουνς είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει στρατολογήσει έναν πρώην Ναζί για να βοηθήσει να νικήσει τη Σοβιετική Ένωση στον διαγωνισμό για να φτάσει στο διάστημα. Η βαφτιστήρα του, η Έλενα, τον συνοδεύει στο ταξίδι του. Εν τω μεταξύ, ο Βόλερ, μέλος της NASA και πρώην Ναζί που ασχολείται με το πρόγραμμα προσγείωσης στο φεγγάρι, επιθυμεί να κάνει τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέρος όπως εκείνος κρίνει κατάλληλο.

Το σενάριο συνυπογράφουν οι Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, David Koepp και ο 59χρονος James Mangold που υπογράφει και σκηνοθετικά την ταινία. Ο Μάνγκολντ είναι γνωστός από ταινίες όπως «Logan» με τον Χιου Τζάκμαν το 2017, το Οσκαρικό «Walk the Line» με τη Ριζ Γουίδερσπουν, και το επίσης Οσκαρικό «Ford v Ferrari - Κόντρα σε όλα» το 2019 με τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Ματ Ντέιμον.

Ο Χάρισον Φορντ, τον οποίο αποθέωσαν δημοσιογράφοι και κοινό στις Κάννες με τον ίδιο να συγκινείται, έχει πραγματικά αφήσει τη σφραγίδα του στον ήρωα του Ιντιάνα Τζόουνς από την 1η κιόλας ταινίας του 1981 που είχε σκηνοθετήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, τους «Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού» που σε εισπράξεις είχε φτάσει τα 390 εκατ. δολάρια.

Ο Φορντ θεωρείται από τους μεγαλύτερους σταρ των δεκαετιών ’80 και ’90 και εκτός από τον Ιντιάνα Τζόουνς, υποδύθηκε θαυμαστά και έναν ακόμη εμβληματικό κινηματογραφικό ήρωα, αυτόν του Χαν Σόλο στον «Πόλεμο των Άστρων» του Τζορτζ Λούκας ενώ ήταν υπέροχος και στο «Blade Runner» του Ρίντλει Σκοτ το 1982. Το Χόλιγουντ ουσιαστικά τον πρωτοπρόσεξε στην ταινία «American Graffiti – Νεανικά Συνθήματα» σε σκηνοθεσία George Lucas  το 1973 όπου έπαιξε πλάι στους Ρον Χάουαρντ και Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

Τον Ιντιάνα Τζόουνς υποδύθηκε και το 1984 στην ταινία «Indiana Jones and the Temple of Doom» επίσης σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ (εισπράξεις 333 εκατ. δολαρίων), το 1989 στο «Indiana Jones and the Last Crusade» όπου μάλιστα η ωραία έκπληξη ήταν η παρουσία του Σον Κόνερι στο ρόλο του πατέρα του Ιντιάνα Τζόουνς (η σκηνοθεσία ήταν πάλι του Σπίλμπεργκ και οι εισπράξεις έφτασαν τα 474 εκατ. δολάρια) και το 2008 στο φιλμ «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» (εισπράξεις 790,7 εκατ. δολάρια) όπου είχαν παίξει και οι Cate Blanchett, Karen Allen και Shia LaBeouf.

Ο Χάρισον Φορντ που παραμένει δυναμικά στις επάλξεις, σίγουρα με το νέο φιλμ του Ιντιάνα έχει την ευκαιρία να τον γνωρίσει καλύτερα και ένα πολύ νεότερο ηλικιακά κοινό.

Σε λεγόμενα του ο αγαπητός σταρ που στην διάρκεια της καριέρας του θεωρήθηκε και από τους ωραίους του Χόλιγουντ (ήταν εξαιρετικός στην ταινία «Μάρτυρας Εγκλήματος» το 1985 όπου προτάθηκε και για βραβείο Όσκαρ α’ ανδρικής ερμηνείας) ανέφερε πως δεν θεώρησε απαραίτητα την καινούρια ταινία ως το οριστικό τέλος για τον ήρωα του, τον Ιντιάνα Τζόουνς, εκφράζοντας την επιθυμία να κάνει μια ακόμη ταινία που θα μπορούσε να επεκτείνει τον χαρακτήρα και να ολοκληρώσει το ταξίδι του.

Επέστρεψε λοιπόν ο Indiana Jones με την όψη και πάλι του Harrison Ford έστω αρκετά πιο ώριμου αλλά βλέποντας τον και μόνο στο διαφημιστικό τρέιλερ, δεν έχεις παρά να θαυμάσεις αυτόν τον μοναδικό ηθοποιό και την στιβαρή, χαρισματική παρουσία του. Και φυσικά ο Ιντιάνα Τζόουνς επέστρεψε έχοντας μαζί του και τα χαρακτηριστικά αξεσουάρ του, το καπέλο και το μαστίγιό του.

Το cast των ηθοποιών της ταινίας περιλαμβάνει και την Phoebe Waller-Bridge, τον Antonio Banderas, τον Toby Jones, τους Boyd Holbrook, Ethann Isidore και τον Δανό Mads Mikkelsen που έχει & το ρόλο του κακού, του πρώην ναζί Jürgen Voller.

Η διάρκεια της ταινίας είναι περίπου δυόμιση ώρες.

Και όσο για το κόστος όπως είδαμε στην Wikipedia, φτάνει τα 295 εκατ. δολάρια.

Τέλος όπως είχε γράψει στο αφιέρωμα του στον Χάρισον Φορντ το ΒΗΜΑgazino πέρυσι ενώ ετοιμαζόταν η ταινία, ο Φορντ είναι ένας σταρ για όλες τις εποχές, ένας αεικίνητος ηθοποιός που παραμένει εδώ και δεκαετίες ένας από πιο δημοφιλείς πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil