Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρ.Αλεξοπούλου: "Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ατμομηχανή ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας"

Χρ.Αλεξοπούλου: "Το Υπουργείο Υποδο...

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου

Τα καθήκοντά της ανέλαβε σήμερα και η Χριστίνα Αλεξοπούλου, βουλευτής Αχαΐας, ως Υφυπουργός Υποδομών. Η Αχαιή βουλευτής ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό για την κυβερνητική θέση που της εμπιστεύτηκε.

Παράλληλα, αναφέρει πως "Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι, διαχρονικά, ατμομηχανή ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας".

Ευχαριστώ πολύ τον Πρωθυπουργό για την τεράστια τιμή που μου έκανε, να μου εμπιστευθεί το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών.
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι, διαχρονικά, ατμομηχανή ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Ως Υφυπουργός θα εργαστώ σκληρά για την επιτυχή υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος στον τομέα μας, αναφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση της κας Αλεξόπουλου έχει ως εξής :
«Θα ήθελα να ξεκινήσω την ομιλία μου ευχαριστώντας θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου και για την ευκαιρία που μου δίνει, για άλλη μια φορά, να εργαστώ για το κοινό καλό. Ο ελληνικός λαός δικαίωσε ήδη δύο φορές την επιλογή του για προσήλωση στο κυβερνητικό έργο, για υψηλούς στόχους και για δουλειά με αποτελέσματα, χωρίς πολλά λόγια. Αυτή η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα αποτελούν και δική μου φιλοσοφία, που θα με καθοδηγεί κατά τη θητεία μου στη θέση ευθύνης, την οποία σήμερα αναλαμβάνω.

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερή που γίνομαι μέλος της ηγεσίας ενός τόσο σημαντικού Υπουργείου, με προϊστάμενο Υπουργό τον Χρήστο Σταϊκούρα, έναν επιτυχημένο και διεθνώς καταξιωμένο επιστήμονα και Υπουργό Οικονομικών σε σειρά κυβερνήσεων της παράταξής μας. Θα είναι τιμή μου να εργαστώ μαζί του, όπως και με τον συνάδελφο Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο, για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος στον τομέα ευθύνης μας.

Όπως γνωρίζετε είμαι και εγώ Πολιτικός Μηχανικός, με σπουδές και θητεία στον κλάδο για πάνω από 25 χρόνια, κυρίως στον τομέα των δημοσίων έργων. Στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία είχα την τύχη να ασχοληθώ με πολλά έργα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, μεταξύ των οποίων η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και η Ολυμπία Οδός, συνεπώς είμαι ήδη εξοικειωμένη με την κλίμακα της προσπάθειας και της ευθύνης που αναλαμβάνω.

Η πρώτη τετραετία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη δρομολογήσει σειρά μεγάλων έργων σε ολόκληρη την επικράτεια. Έργων όπως η πολύπαθη εθνική οδός Πατρών-Πύργου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δυο χρόνια. Έργων όπως η αναβάθμιση και η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Αχαΐα και την Ηλεία που επίσης είναι εξαιρετικής σημασίας. Και μιλώντας περί σιδηροδρόμων επιτρέψτε μου την παρατήρηση, ότι το Υπουργείο μας έχει ανέκαθεν ρόλο ατμομηχανής στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Θα αξιοποιήσω την όποια εμπειρία διαθέτω και κάθε δυνατότητα συνεργασίας που μου δίνεται, για να φέρω εις πέρας την αποστολή που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός, από τη θέση της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Μας περιμένει πολλή δουλειά, ώστε να καλύψουμε τις ελλείψεις που πάντα υπάρχουν στον τομέα των υποδομών, να ενισχύσουμε την ασφάλεια των μεταφορών και να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το κυβερνητικό πρόγραμμα που προβλέπεται για το υπουργείο μας. Νομίζω ότι μπορώ να υποσχεθώ, εκ μέρους όλης της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ότι στη νέα τετραετία που μόλις ξεκινά, θα δουλέψουμε όλοι σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός και για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις