Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πρώτο στο Αμερικάνικο box office αλλά 2ο στην Ελλάδα το «Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία»

Πρώτο στο Αμερικάνικο box office αλλά 2ο...
Μαρτάτος Tάκης

Στη χώρα μας η θεαματική τερατοπεριπέτεια έκοψε κοντά 15.000 εισιτήρια πανελλαδικά ενώ τα πρωτεία κράτησε το παιδικό "Kung fu Panda 4"

Μπορεί η θεαματική τερατοπεριπέτεια «Γκοτζίλα x Κονγκ: Godzilla vs. Kong: The New Empire - Η Νέα Αυτοκρατορία» σε σκηνοθεσία του Ανταμ Γουίνγκαρντ, στην πρεμιέρα της στο εξωτερικό να πήγε αρκετά καλά, ωστόσο στην Ελλάδα δεν κατάφερα να ρίξει από την 1η θέση του box office το ανιμέισον φιλμ «Kung Fu Panda 4».

Πιο συγκεκριμένα και βάσει του πίνακα του box office που είδαμε στο flix.gr, το «Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία» με τη Rebecca Hall που προβάλλεται και στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, έκοψε το 4ήμερο, 28 με 31/3/2024, κάτι λιγότερο από 15.000 εισιτήρια (14.437 για την ακρίβεια) σε 108 αίθουσες πανελλαδικά & πλασαρίστηκε στη 2η θέση. Όπως γράφει το flix.gr, η ταινία δεν κατάφερε να κάνει σοβαρή διαφορά με τους μόλις 134 θεατές μέσο όρο ανά οθόνη. Η εν λόγω αναβίωση δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει το ελληνικό κοινό & απόδειξη αποτελούν, τα μόλις 37.000 εισιτήρια που είχε κόψει το τελευταίο προβεβλημένο στη χώρα μας, κεφάλαιο της σειράς, το «Godzilla vs Kong», σε σκηνοθεσία επίσης Adam Wingard.

Στο εξωτερικό η ταινία της Warner, βγήκε σε 3.861 αίθουσες των ΗΠΑ και έπιασε κορυφή στο Αμερικάνικο bοx office με 80 εκατ. δολάρια συν ακόμη 114 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο σύμφωνα με το boxofficemojo.com. H άφιξη του «Godzilla vs. Kong: The New Empire» έριξε από την κορυφή το «Ghostbusters: Frozen Empire» που πάντως ήδη προσεγγίζει τα 110 εκατ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις.

Το «Kung Fu Panda 4» των Μάικ Μίτσελ και Στέφανι Στάιν που σε παγκόσμιες εισπράξεις έχει φτάσει τα 347,2 εκατ. δολάρια, κράτησε τα πρωτεία στα ελληνικά ταμεία (προβάλλεται στην Πάτρα τόσο στην αγγλόφωνη κόπια με υπότιτλους και μεταγλωττισμένο) και σε περίπου 2 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 86.267 εισιτήρια.

Από τις πρεμιέρες το φιλμ τρόμου «Baghead: η Μάγισσα των Νεκρών», σε 37 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε στο ξεκίνημα του 4.661 εισιτήρια (προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) και η ταινία «Αγώνας για τη Δόξα», του Στέφανο Μορντίνι με τον Ντάνιελ Μπρουλ, σε 27 αίθουσες πανελλαδικά, 2.463 εισιτήρια

Το σχεδόν τρίωρο «Dune: Μέρος Δεύτερο» του Ντενί Βιλνέβ έχει σχεδόν φτάσει τα 160.000 εισιτήρια πανελλαδικά ενώ στην Αθήνα και αλλού ξαναβγήκε λόγω της βράβευσης του με 7 Όσκαρ, το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν και έκοψε το περασμένο 4ήμερο, σχεδόν 1000 εισιτήρια και ανέβασε τα συνολικά του εισιτήρια στα 439.516.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil