Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «Λαβωμένος ίαμβος» του Χρίστου Χ. Λιάπη

Πάτρα: Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή ...
Μαρτάτος Tάκης

Στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στις 19.30

Ο γνωστός ανά το πανελλήνιο για το έργο του, ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Χρίστος Χ. Λιάπης αναμένεται στην Πάτρα, αυτή την Τετάρτη 3/4/2024, στις 7:30 το απόγευμα, στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147.

Θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης της ποιητικής του συλλογής με τίτλο «Λαβωμένος Ίαμβος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Για το ποιητικό βιβλίο του ψυχίατρου Χρίστου Χ. Λιάπη, θα μιλήσουν στην εκδήλωση ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς, η δημοσιογράφος Ευτυχία Λαμπροπούλου και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κρίστυ Κουνινιώτη.

Στα 20 ποιήματα που περιλαμβάνει η συλλογή «Λαβωμένος ίαμβος», ο δημιουργός πραγματεύεται τον χρόνιο πόνο, τη φθορά, την απώλεια και τις αντίρροπες δυνάμεις του έρωτα, της έμπνευσης και της δημιουργίας. Το κεντρικοευρωπαϊκό δίπολο του έρωτα και του θανάτου έχει την τιμητική του (με αυτές τις λέξεις ξεκινάει ο «Έρωτας μεσολαβητής») μαζί με την απώλεια της μνήμης που επιφέρει το ορμητικό πέρασμα του χρόνου.

«Έρως και Ψυχή· ή αλλιώς, του έρωτα και του θανάτου, / το λέγαν και έτσι πριν το κλέψουν, πριν ο καιρός σε κλέψει... Ας κάψουμε, λοιπόν, χρυσάνθεμα / που διώχνουν τα επίμονα λεπιδόπτερα των αναμνήσεων».

*Να προσθέσουμε πως ο ψυχίατρος Χρίστος Λιάπης έχει γεννηθεί στην Καλαμπάκα, του Νομού Τρικάλων, και πρωτεύουσα του Δήμου Μετεώρων.

Όπως διαβάσαμε σε άρθρο της εφημερίδας Η Καθημερινή, ο κ. Λιάπης είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, έχασε τον πατέρα του από τη νόσο του Πάρκινσον όταν σπούδαζε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δέκα χρόνια μετά αναγορεύθηκε αριστούχος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ. Συμπλήρωσε την εκπαίδευσή του στις ΗΠΑ, στα πανεπιστήμια Tufts και Michigan. Έχει δύο μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και στη Διεθνή Ιατρική και Διαχείριση Κρίσεων, ενώ έχει πάει & στην Αφρική με τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture