Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Στο Θέατρο Λιθογραφείον η μουσική παράσταση «Flamarabenco»

Πάτρα: Στο Θέατρο Λιθογραφείον η μουσική...

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, & ώρα 21.00 - Ένα ταξίδι στις ρίζες της παράδοσης που συγχωνεύει τον μυστικισμό της Ανατολής με τη «φλόγα» του Flamenco & το άρωμα της Μεσογείου

Το Θέατρο Λιθογραφείον  στην Πάτρα θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Flamarabenco» την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, & ώρα 21.00.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στις ρίζες της παράδοσης σε μια πολύ σύγχρονη προοπτική που συγχωνεύει τον μυστικισμό της Ανατολής με τη «φλόγα» του Flamenco και το άρωμα της Μεσογείου.

Πηγή έμπνευσής, ο τεράστιος θησαυρός των μουσικών παραδόσεων αυτών των διαφορετικών πολιτισμών που επιτρέπει το κύριο χαρακτηριστικό του Flamenco, τον αυτοσχεδιασμό, αλλά και η ιδέα να εντοπίσουμε και να ενώσουμε τις κοινές ρίζες και τους ήχους των ειδών αραβικής και φλαμένκο μουσικής.

Τα μέλη του σχήματος, Γιάννης Παναγιωτόπουλος (ούτι, λύρα), Γεώργιος Μπαράκος (κρουστά) και Ανδρέας Κίκινας (κιθάρα φλαμένκο), προερχόμενοι από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα, μοιράζονται ένα όραμα για το συνδυασμό διαφορετικών μουσικών στυλ, όλα επηρεασμένα ή εμπνευσμένα από ήχους της Ανδαλουσίας. Συνδυάζουν παραδοσιακές συνθέσεις από την Ανατολή με στοιχεία φλαμένκο και αυτοσχεδιάζουν σε μουσικά κομμάτια συνθετών όπως οι Naseer Shamma, Anouar Brahem, Paco de Lucia, Gerardo Nuñez και πολλοί άλλοι...

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Εισιτήριο: 10 ευρώ.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2610328394 Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172β.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture