Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Με επιτυχία δόθηκαν οι 3 παραστάσεις του έργου «Τα Λόγια της πλώρης» στο Royal

Πάτρα: Με επιτυχία δόθηκαν οι 3 παραστάσ...

Από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Η σκηνοθεσία της παράστασης ήταν του Διονύση Βούλτσου, ο οποίος εντυπωσίασε & με την σκηνική του παρουσία στο ρόλο του συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με θέμα Λογοτεχνία και Θέατρο στο Επίκεντρο+ στη Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου, με το έργο «Για την Τιμή και το Χρήμα» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, σε σκηνοθεσία του Μίλτου Νίκα και στο θέατρο Royal (παλαιό Πτωχοκομείο) στην Ακτή Δυμαίων, με ένα εξαιρετικό κείμενο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, «Τα Λόγια της πλώρης» του Ανδρέα Καρκαβίτσα, σε σκηνοθεσία του Διονύση Βούλτσου.

Η εξαιρετική σκηνοθεσία και η σκηνική παρουσία του Διονύση Βούλτσου στο ρόλο του Ανδρέα Καρκαβίτσα ενθουσίασε το κοινό, όπως και η παρουσία της Πατρινής ερμηνεύτριας Δώρας Πετρίδη στο τραγούδι με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της, καθώς και οι μουσικοί επί σκηνής: Γιώργος Παπαγεωργίου στο  λαούτο, Χρήστος Τσαντούλης στο πιάνο, Ελευθερία Δαουλτζή στο κανονάκι και Νικολία Κούκιου στα κρουστά, οι οποίοι μάγεψαν το κοινό που κατέκλυσε το θέατρο και στις τρεις (3) παραστάσεις που δόθηκαν.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν και πολλοί μαθητές.

Συμμετείχε επίσης το φωνητικό σύνολο TIMBRES: Αθανασοπούλου Αφροδίτη, Αθανασοπούλου Ελένη,  Ασπρογέρακα Διονυσία, Γαλανοπούλου Κατερίνα, Γκέλλη Ιωάννα, Γκώτση Έφη, Δημητρακοπούλου Λυδία, Κορδέλλα Σταυρούλα, Κοντογεωργοπούλου Ευτυχία-Μαρία, Καραπαναγιώτη Χρυσή, Λιώλη Ευαγγελία, Μπατσαούρα Χρυσαφένια, Παπανικολάου Μαριανή, Σεμιτέκολο Ιωάννα, Σπηλιωτοπούλου Παρασκευή, Τασιάνη Φλωρεντία, Τόλια Ήλια και Χρυσανθοπούλου Γωγώ, που συμπλήρωσαν με την παρουσία τους και τις φωνές τους τα τρία διηγήματα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, του κατ' εξοχήν εκπροσώπου του νατουραλισμού στην ελληνική λογοτεχνία.

Με τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του Νίκου Σωτηρόπουλου συμπληρώθηκε το σκηνικό μιας παράστασης που μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές πιο νοσταλγικές αλλά γεμάτες από τους καημούς και τις προσδοκίες του λαού μας.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή, σε πρωτότυπη θεατρική διασκευή του Διονύση Βούλτσου, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων τον Ιούνιο του 2023, στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «Λογοτεχνικά Αφιερώματα»

*Οι φωτ. εστάλησαν από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture